Alimente care te ajuta sa ajungi la o greutate ideala in mod sanatos

0
51

Cel mai important lucru este sa te asiguri ca nu esti subponderala din cauza unei probleme de sanatate. Odata ce ai verificat cum te simti cu ajutorul medicului este momentul sa-ti modifici dieta pentru a reveni la o greutate ideala. In niciun caz nu trebuie sa te indrepti spre alimente hipercalorice cu mult zahar si grasimi care te vor predispune diabetului sau afectiunilor cardiovasculare. Conteaza foarte mult sa cresti totalul de calorii folosind numai alimente sanatoase. Iata ce alimente trebuie sa faca parte din meniul tau daca ai nevoie sa cresti in greutate:
 
1. Cartofi. Avand in vedere ca majoritatea dietelor pentru slabit recomanda evitarea cartofilor, nu este surprinzator ca pot face parte din alimentatia persoanelor subponderale. „Cartofii sunt digerati foarte usor, ceea ce creeaza o crestere a glicemiei. Carbohidratii din componenta lor sunt transformati in glucoza, care este utilizata de organism pentru energie. Orice cantitate suplimentara de glucoza care nu este folosita integral te va ajuta sa cresti in greutate. Cartofii sunt si o sursa importanta de potasiu si vitamina C”, explica dr. Jessica Rosen, nutritionist.
 
2. Fructe confiate. In momentul in care apa este eliminata din fructe, concentratia de zaharuri si nutrienti creste. Atunci cand ai nevoie de cateva kilograme in plus este ideal sa folosesti fructele confiate drept toppinguri delicioase pentru salate, friptura, piureuri, iaurt sau cereale integrale.
 
3. Avocado. Poti utiliza fie direct feliile de avocado la sandvisuri sau in omlete ori poti savura guaccamole de fiecare data cand ti-e pofta. Avocado este o sursa excelenta de grasimi mononesaturate si trebuie sa faca parte din orice plan nutritional pentru revenirea la o greutate normala.
 
4. Banane. Aromatele banane sunt greu de inlocuit ca gustari sau imediat dupa antrenamente, iar daca vrei sa revii la greutatea ideala pentru inaltimea ta este foarte simplu sa adaugi 3-4 banane meniului zilnic pentru a reusi. Bananale favorizeaza mentinerea unei greutati normale, previn schimbarea starii de dispozitie, neutralizeaza stresul si te ajuta sa te odihnesti noaptea.
Consuma-le simple sau adauga-le la smoothie-uri.
 
5. Untul de arahide. Crocant si gustos, untul de arahide contine grasimi sanatoase si suficiente calorii pentru a favoriza cresterea in greutate daca este consumat frecvent. La fel de utile sunt si untul de migdale, de nuci caju, de seminte de floarea soarelui sau de dovleac. Vei obtine o combinatie utila de fibre, proteine si grasimi poli si mononesaturate.
 
6. Branza. Daca de regula alegi branza in locul prajiturilor ai o solutie rapida pentru a reveni la greutatea ideala. „30g de branza au cel putin 110 calorii, 8g de proteine si mult calciu, reprezentand o varianta sigura si sanatoasa pentru a obtine cresterea in greutate. Branza maturata are mai multe calorii, dar si branza proaspata este utila pentru gustari”, potrivit dr. Keith Ayoob, nutritionist.
 
7. Nucile, migdalele si fisticul. „30g de migdale si fistic contin o cantitate importanta de fibre si grasimi nesaturate, plus 6g de proteine, la fel ca si un ou. Nucile sunt o sursa importanta de acizi grasi de tip Omega-3, care previn afectiunile cardiovasculare. Fiecare portie de nuci, migdale sau fistic contine 160 de calorii, asa ca nu va fi greu deloc sa revii la o greutate normala cu o astfel de dieta”, explica dr. Ayoob.
 
8. Sucul de fructe. Sucul natural de fructe este o solutie rapida pentru a castiga kilograme in plus deoarece este simplu sa inlocuiesti o parte din apa pe care o bei zilnic cu pahare de suc aromat, cu multe vitamine.
 
9. Smoothie-urile. Au devenit foarte populare si vei gasi o varietate de retete care combina ingrediente aromate si pot inlocui uneori mesele. Poti creste usor caloriile unui smoothie fara sa ai senzatia ca ai consumat prea mult, cum se intampla in cazul meselor copioase. Foloseste fulgii de cereale, laptele sau iaurtul integral si pudra proteica pentru a obtine un smoothie ideal. sursa: eva.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.