Alimentele care ajută organismul să asimileze fierul: Băutura de care trebuie să te ferești

0
67

Atunci când corpul nu absoarbe cantitatea necesară de fier, apare un deficit periculos. Semnale de alarmă apar doar atunci când carenţa de fier a progresat până la anemie, o afecţiune întâlnită mai ales în rândul copiilor şi femeilor, caracterizată prin stări persistente de oboseală.

Anemia apare atunci când organismul nu are suficiente celule roşii în sânge. Aceste celule conţin o substanţă numită hemoglobină, o proteină bogată în fier, responsabilă cu transportul oxigenului către ţesuturile organismului. Prin urmare, un număr scăzut de celule roşii este echivalent cu un nivel scăzut de oxigen în organism.

Un regim alimentar care să aibă efect împotriva anemiei trebuie să includă un procent sănătos de alimente bogate în fier, cum ar fi legume cu frunze verzi, carne slabă, peşte, nuci şi seminţe. De asemenea, este esenţial să consumi alimente care pot îmbunătăţi absorbţia fierului de către organism şi să le eviţi pe cele care pot interfera cu acest proces.
Noi te ajutăm să identifici, în rândurile de mai jos, grupele de alimente care te pot ajuta să combaţi deficitul de fier.

Carnea

Carnea este cea mai importantă sursă de hemoglobină. Cea mai recomandată este carnea roşie, carnea de vânat şi cea de miel. Prin comparaţie, puiul va conţine cantităţi mai mici de fier. Oricum ar fi, consumul de carne este o modalitate dovedită de a creşte absorbţia fierului în organism, potrivit clickpentrufemei.ro.

COntinuarea pe exquils.ro