Alimentele care ‘pică greu’ la ficat: Greu de procesat, trebuie evitate mai ales de cei cu afecțiuni hepatice

0
67

Ficatul este un organ care are o mulțime de funcții importante pentru organism. Dacă suferi însă de o afecțiune hepatică, este bine să-ți protejezi acest organ așa că nu ar fi rău să știi care sunt alimentele “grele” pentru ficat.

Alimentele considerate “grele” pentru ficat sunt cele care se digeră cu dificultate și care pun ficatul în dificultate în timpul procesării.

Dar pentru a înțelege mai bine despre ce este vorba, iată care sunt cele mai importante funcții ale ficatului:

Ajută la sintetizarea aminoacizilor, care au un rol esențial în crearea proteinelor;

Reglează nivelul de zahăr din sânge;

Sintetizează colesterolul și trigliceridele, al căror rol este esențial în regenerarea celulară și în ceea ce privește funcțiile neurologice;

Creează bila, care este necesara pentru absorbția grăsimilor și a vitaminelor.

Elimină hormonii, substanțele toxice și medicamentele care pot dăuna organismului;

Sintetizează hormonul care reglează tensiunea arterială;

Depozitează glucoza, vitamine, fier și cupru.

Atunci când ficatul devine ineficient din cauza unei afecțiuni hepatice, pot apărea simptome precum: indigestie, acid gastroesofagian, hemoroizi, greața, vărsături, balonare, constipație, depresie, furie, irascibilitate, probleme de concentrare, pofta de dulce, hipoglicemie, afecțiuni ale inimii, colesterol mărit, ficat “gras”, creștere în greutate, alergii, sensibilitate la anumite substanțe și nu numai, potrivit doc.ro.

Pentru a-ți proteja ficatul și pentru a stimula buna sa funcționare, este bine să fii foarte atent la ceea ce bei și mănânci.

Iată o listă a alimentelor și băuturilor care sunt “grele” pentru ficat!

Continuarea pe exquils.ro