Alimentele care te ajută să faci față stresului războiului: Scad nivelul cortizolului, hormonul stresului

0
75

Războiul generează stres. Ce alimente ar trebui să consumi în această perioadă? Experții spun că există alimente care reduc stresul. Introduse în alimentația zilnică, ele pot atenua tristețea și a promova o stare de spirit mai bună.

Hans Selye definește stresul ca ansamblu de reacții al organismului uman față de acțiunea externă a unor agenți cauzali (fizici, chimici, biologici și psihici) constând în modificări morfo-funcționale, cel mai adesea endocrine. În cazul în care agentul stresor are o acțiune de durată vorbim de sindromul general de adaptare care presupune o evoluție stadială.

Stresul este un fenomen psihosocial complex ce decurge din confruntarea persoanei cu cerințe, sarcini, situații, care sunt percepute ca fiind dificile, dureroase sau de mare importanta pentru persoana respectivă. Acest fenomen duce la consumul de alimente care oferă un sentiment de confort și consolare.

Unele alimente pot avea și proprietăți de tip antidepresiv care ne afectează sănătatea creierului și bunăstarea emoțională, potrivit unui studiu de revizuire din World Journal of Psychiatry.

Deși cercetările privind legătura dintre factorii alimentari și depresie sunt încă neconcludente, Harvard Health Publishing, există numeroase rapoarte anecdotice și un număr tot mai mare de dovezi care sugerează că anumiți nutrienți pot contribui la prevenirea și tratarea tulburărilor psihologice.

Continuarea pe exquils.ro