Alimentele inchise la culoare contin antioxidanti benefici organismului. S-a dovedit stiintific ca, cu cat este mai inchisa culoarea alimentelor, cu atat este mai mare nivelul antioxidantului.
Beneficii pentru ficat
Orezul negru, care are mai multi antociani pe gram decat afinele, este un excelent antioxidant care reduce deteriorarea ficatului cauzata de consumul excesiv de alcool.
Inima sanatoasa
Coacazele negre si afinele au un continut ridicat de antociani. Fructele de padure salbatice contin mult mai multi antioxidanti decat cele cumparate din magazine sau cele congelate.
Previn infectiile urinare
Legumele, cum ar fi conopoida purpurie si varza, contin si ele antociana. Studiile au aratat ca atocianina lupta impotriva bacteriilor ce cauzeaza ulcerul gastric si infectiile tractului urinar.
Ucide cancerul
Resveratorul se gaseste in struguri, afine si vinul rosu. Acesta inhiba raspandirea cancerului colorectal. Studiile arata ca resveratorul induce moartea celulelor canceroase in cazurile cancerului de prostata, de san, piele, plaman, ficat si sange. Curcumina din turmenic isi intensifica activitatea impotriva cancerului.