Drojdia de bere este un ingredient folosit la fabricarea berii si a painii. Este formata dintr-o ciuperca numita Saccharomyces cerevisiae. Gustul acestui ingredient este amar. Drojdia de bere este folosita ca un supliment nutritiv.
Este o sursa bogata in crom care poate ajuta organismul sa mentina nivelurile normale ale glicemiei. Este, de asemenea, o sursa bogata in vitamina B. Drojdia de bere este considerata un probiotic si este utilizata pentru ca digestia sa fie in parametri buni. Aceasta contine o varietate de elemente nutritive importante si ofera o serie de avantaje pentru sanatate.
Reduce zaharurile de sange
Drojdia de bere ofera una dintre cele de mai inalta calitate si cele mai usoare forme absorbabile de crom din orice aliment, conform unor studii. Cromul este mineralul ce ajuta la descompunerea glucidelor si a grasimilor pentru energie.
Drojdia de bere furnizeaza aproximativ 4,7 micrograme de crom pe gram. Un studiu a constatat faptul ca sursa de crom din drojdia de bere are efecte benefice asupra nivelului de zaharuri din sange si asupra colesterolului la persoanele recent diagnosticate cu diabet zaharat de tip 2.