Chefirul, un aliment de bază în multe culturi din întreaga lume, a devenit incredibil de popular în comunitatea de sănătate naturală. Bogat în nutrienți și probiotice, este foarte benefic pentru digestie și sănătatea intestinelor. De fapt, mulți oameni consideră că este mai nutritiv decât iaurtul.
Iată 9 beneficii pentru sănătate ale chefirului care sunt susținute de cercetări
1. Chefirul este o sursă fantastică de mulți nutrienți
Chefirul este originar din anumite părți ale Europei de Est și din Asia de Sud-Vest. Numele său provine de la cuvântul turcesc „keyif”, care se referă la a te simți bine după ce mănânci.
Aceasta este o băutură fermentată, preparată în mod tradițional cu lapte de vacă sau de capră.
Se obține prin adăugarea de boabe de chefir în lapte. Acestea nu sunt boabe de cereale, ci colonii de drojdii și bacterii lactice asemănătoare unor boabe, cu aspect de conopidă.
Timp de aproximativ 24 de ore, microorganismele din boabele de chefir se înmulțesc și fermentează zaharurile din lapte, transformându-l în chefir. Apoi, boabele sunt îndepărtate din lichid și pot fi folosite din nou.
Cu alte cuvinte, chefirul este băutura, dar boabele de chefir sunt cultura starter folosită pentru a produce băutura.
Bacteriile lactice din boabe transformă lactoza din lapte în acid lactic. Acest lucru face ca chefirul să aibă un gust acrișor ca iaurtul – dar are o consistență mai subțire.