Floricelele de porumb sunt cunoscute pentru faptul ca au un numar scazut de calorii. Cu toate aceste, un grup de oameni de stiinta sustin ca floricelele de porumb ar putea intrece legumele si fructele in topul continutului de antioxidanti, anunta cotidianul britanic Daily Mail. Antioxidantii – numiti si polifenoli – aduc beneficii imense sanatatii in ceea ce priveste lupta impotriva moleculelor nocive, care distrg celulele. in popcorn a fost gasit un nivel inalt de antioxidanti, deoarece acesta este alcatuit din apa doar patru la suta, comparativ cu fructele si legumele care contin apa nouazeci la suta. Cercetatorii au descoperit ca o portie de popcorn are pana la 300 mg de antioxidanti, ceea ce este aproape dublu fata de cele 160 mg dintr-o portie de fructe.
Ei au constatat ca cea mai mare concentratie de antioxidanti si fibre se contine in coaja popcornului. Oamenii de stiinta de la Universitatea din Scranton, Pennsylvania, au prezentat descoperire lor in cadrul reuniunii „American Chemical Society” din San Diego. Cercetatorul Joe Vinson a declarat ca este nevoie de mai multa atentie asupra acestora. Totodata, Vinson a mentionat ca oamenii nu pot sa renunte la fructe si legume in favoarea floricelelor de porumb, deoarece acestea nu contin cantitatea necesara de vitamine si substante nutritive. Desi, el a adaugat ca popcornul are foarte multe avantaje pentru sanatate, precizand: „Popcornul poate fi o gustarica perfecta”.
„Este singura mancare ce contine o suta de procente cereale integrale, neprelucrate. Toate celelalte cereale sunt prelucrate si se dilueaza cu alte ingrediente. O portie de popcorn va oferi mai mult de 70 la suta din consumul zilnic de alt tip de cereale”. Oamenii de stiinta au adaugat ca avantajele popcornului depind si de prepararea lui. Astfel, floricelele simple au de doua ori mai putine calorii decat cele preparate cu diferite ingrediente si adaosuri.