Alimentul perfect: Plin de vitamine, nu crește colesterolul și reduce riscul unui accident vascular cerebral

0
68

Consumul de ouă are o mulțime de beneficii pentru sănătate. Ele conțin proteine de bună calitate, ajută la reglarea colesterolul bun și scad riscul unui atac cerebral. Ouăle sunt o alegere excelentă într-o dietă sănătoasă și echilibrată.

Pe lângă faptul că sunt o sursă de proteine, ele conțin și vitamine și minerale.

Motive pentru care trebuie să consumi ouă:

1. Sunt incredibil de nutritive

Ouăle sunt printre cele mai hrănitoare alimente cunoscute. De fapt, putem spune că oul este un aliment perfect, deoarece conține câte puțin din aproape fiecare nutrient de care ai nevoie zilnic.

Un singur ou fiert mare conține:

Vitamina A: 6% din doza zilnică recomandată

Folat: 5% din doza zilnică recomandată

Vitamina B5: 7% din doza zilnică recomandată

Vitamina B12: 9% din doza zilnică recomandată

Vitamina B2: 15% din doza zilnică recomandată

Fosfor: 9% din doza zilnică recomandată

Seleniu: 22% din doza zilnică recomandată

Ouăle conțin, de asemenea, cantități de vitamina D, vitamina E, vitamina K, vitamina B6, calciu și zinc. Ouăle conțin, de asemenea, diferite oligoelemente care sunt importante pentru sănătate.

Un ou are 77 de calorii, 6 grame de proteine și 5 grame de grăsimi sănătoase.

2. Au un nivel ridicat de colesterol, dar nu afectează negativ colesterolul din sânge

Este adevărat că ouăle sunt bogate în colesterol. Un singur ou conține 212 mg, ceea ce reprezintă peste jumătate din aportul zilnic recomandat de 300 mg. Cu toate acestea, este important să reții că colesterolul din ouă nu crește neapărat colesterolul din sânge, scrie doc.ro.

La 70% dintre oameni, ouăle nu cresc deloc colesterolul. La ceilalți 30% (denumite „hiperrespondenți”), ouăle pot crește ușor colesterolul total și LDL.
Cu toate acestea, persoanele cu tulburări genetice precum hipercolesterolemia familială sau o variantă genică numită ApoE4 ar putea să limiteze sau să evite ouăle.

Continuarea pe exquils.ro