Antidepresivul natural: Planta folosită din timpuri străvechi ca remediu pentru depresie, oboseală și insomnie

0
104

ubitoare de zone însorite, sunătoarea creşte şi la noi în ţară şi este folosită din timpuri străvechi ca remediu pentru depresie, agitaţie, oboseală şi insomnie. Femeile o mai folosesc şi pentru a uşura simptomele menopauzei, precum bufeurile şi schimbările de dispoziţie.

Anxietatea şi oboseala determinate de o stare depresivă pot fi înlăturate cu ajutorul acestei plante cu floricele galbene în formă de stea. Medicii sunt de acord că, în cazul depresiilor moderate, sunătoarea poate reprezenta un adjuvant demn de luat în seamă.

Anumite studii efectuate în mai multe ţări au arătat că efectele pe care le-a avut sunătoarea asupra persoanelor suferind de depresie moderată au fost similare cu cele conferite de antidepresive clasice. În plus, pacienţii care s-au tratat cu sunătoare s-au confruntat cu mai puţine efecte adverse, ceea ce le-a crescut complianţa la acest tratament, potrivit clicksanatate.ro.

Sunătoarea diminuează nervozitatea şi agresivitatea şi creşte capacitatea organismului de a face faţă stresului, prin scăderea nivelului de cortizol. În plus, pentru persoanele care suferă de insomnie, acţionează ca somnifer natural, inducând un somn liniştit.

În ceea ce priveşte menopauza, s-a constatat că o combinaţie de sunătoare şi cohoş negru ajută la reducerea valurilor de căldură şi a stărilor de tristeţe asociate cu această perioadă.

Faptul că este un remediu natural nu înseamnă că poate fi administrat în orice cantitate şi pe orice perioadă de timp. Sunătoarea nu trebuie utilizată în cantităţi mai mari decât cele recomandate, deoarece supradozarea poate cauza reacţii adverse.

Cum se administrează

Infuzie: Pentru a obţine un ceai de sunătoare, toarnă 250 ml de apă fierbinte peste 1 lingură de plantă uscată şi lasă la infuzat 15 minute. Strecoară şi bea pe stomacul gol, 1 cană de 3 ori pe zi, cu o jumătate de oră înainte de masă.

Macerat la rece: Pune 250 ml apă rece peste peste 1 lingură cu plantă, lasă amestecul 8 ore la temperatura camerei, apoi strecoară. Bea câte 1 cană de macerat de 3 ori pe zi, pe stomacul gol, cu aproximativ 30 de minute înainte de masă.

Pulbere: Macină cu râşniţa electrică o cantitate de plantă uscată. Ia câte 1 linguriţă de pulbere de 4 ori pe zi, pe stomacul gol. Ţine pulberea sub limbă un sfert de oră, după care o poţi înghiţi împreună cu un pahar cu apă.

Continuarea pe exquils.ro