Demența este o boală pentru care nu există încă un tratament. Este important să fie diagnosticată cât mai devreme posibil și să se înceapă tratamentul.
Demența frontotemporală sau demența frontotemporală este cea mai frecventă formă a acestei boli în rândul persoanelor cu vârsta sub 60 de ani. Dr. Zuhra Pavlova, endocrinolog rus, a dezvăluit care sunt simptomele și cum se manifestă acest tip de demență.
Simptomele demenței la persoanele sub 60 de ani
În diferite stadii, boala se manifestă în mod diferit. În stadiile inițiale, pot exista dezinhibiție, libido crescut și o atitudine necritică față de sine.
Dar apoi o persoană își pierde interesul față de societate, față de sine, față de igienă. Seamănă cu o depresie severă, ceea ce face dificilă diagnosticarea acestui tip de demență.
În procesul de dezvoltare a acesteia, celulele nervoase ale lobului frontal mor. Procesul de planificare, de luare a deciziilor și capacitatea de a raționa sunt afectate. Moartea celulelor din lobul temporal afectează capacitatea de a analiza ceea ce se aude, exprimarea emoțiilor. Acest lucru afectează în mod negativ chiar și capacitatea de a vorbi.