Am voie să consum ocazional o friptură dacă am fost diagnosticat cu diabet? Iată una dintre întrebările persoanelor care suferă de cea mai frecventă boală de nutriţie, diabetul. Carnea nu creşte glicemia, dar grăsimea favorizează rezistenţa la insulină.
Atenție la carnea tocată!
La cei mai mulţi pacienţi diagnosticaţi cu diabet, această afecţiune se asociază şi cu hipertensiune arterială, cu un nivel crescut al grăsimilor din sânge sau cu un nivel crescut al acidului uric.
Din această cauză, consumul de carne, în special de carne grasă sau carne tocată, prăjită este destul de problematic.
Dacă pacienţii cu diabet îşi ţin sub control afecţiunile conexe, nu există restricţii majore în privinţa cărnii. Se poate consuma aproximativ 100 de grame de carne pe zi. Modul de preparare: copt sau fiert, nu prăjit în ulei, spune dr. Antonela Burlacu, medic primar endocrinolog, potrivit csid.ro.