sâmbătă, 30 septembrie, 2023

ATENTIE la vasele in care gatiti!Nu-ti imaginezi ce boli se ascund in spatele acestora

Distribuie:

Publicat:

Potrivit celebrului doctor Gheorghe Mencinicopschi, cele mai nocive vase pentru gatit sunt cele din aluminiu! In cazul expunerii la caldura, ionii de aluminiu pot ajunge in alimente si, odata ingerati, au un efect toxic, in special asupra creierului.

In top se afla afectiunile neurovegetative (Alzheimer, Parkinson), anemie, afectiuni pulmonare. In plus, impiedica absorbtia calciului, crescand astfel riscul de osteoporoza sau alte boli ale oaselor.

“Aluminiul este inclus pe lista celor mai nocive 200 de substante toxice, realizata de Departamentul de sanatate al SUA (U.S. Department of Health and Human Services). Pe piata exista vase de gatit din aluminiu acoperite cu teflon sau ceramica.

Acestea nu permit aluminiului sa intre in contact cu mancarea decat in cazul unei deteriorari (zgarieturi). Asadar, odata invelisul deteriorat, nu mai folosim vasul”, spune celebrul Mencinicopschi pe blogul sau.

Specialistul ne sfatuieste sa gatim in urmatoarele vase, fiind mult mai bune pentru sanatate: vasele din lut, din sticla, ceramica, inox inoxidabil, email si Wok-ul

“In privinta teflonului exista controverse pe piata. Au aparut studii care fac legatura intreteflon si diverse tipuri de cancer. Motivul este atat prezenta acidului perfluorooctanoic, sau PFOA, cat si a cadmiului si plumbului.

Agentia de Protectie a Mediului din SUA a introdus deja PFOA pe lista substantelor periculoase si a cerut companiilor sa inlocuiasca PFOA cu alte materiale. Si aceasta pana in 2015. Asadar, atentie, trebuie sa optam intotdeauna pentru vasele de teflon pe care scrie PFOA free”, mai spune Mencinicopschi.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img