ATENTIE! Prajelile imbolnavesc ficatul! Iata ce si cum sa mananci pentru a preveni bolile de ficat

0
99

Prajelile contribuie substantial la imbolnavirea ficatului si slabirea acestuia.Regimul alimentar in bolile de ficat este diferit, in functie de bolnav.

– Spre exemplu, regimul alimentar in ciroza este mult mai restrict decat regimul alimentar in hepatita cronica.

– Bolile de ficat care duc la gastrite/ ulcer, necesita regim alimentar suplimentar, deosebit,

Pentru prevenirea bolilor de ficat, in primul rand trebuie sa avem:

o alimentatie bogata in glucide (dulciuri, fainoase);

un consum moderat de grasimi, in special animale;

proteine in cantitate normala;

consum limitat de sare;

Alimentele permise:

Ciorbe si supe din carne de pui sau de vita,

Cartofi piure, copti in ulei sau in unt,

Carne fripta: pui, vita, iepure de casa, curcan,

Mezeluri: sunca de Praga, parizier slab condimentat,

Paste fainoase de orice fel,

Fructe crude sau coapte la cuptor, compoturi, sucuri naturale,

Condimente: patrunjel, marar, leustean, dafin, etc.