Un proiect referitor la asocierea dintre Sectorul 2 şi Municipalitate pentru finanţarea Pasajului Doamna Ghica a fost adoptat în şedinţa de joi a Consiliului Local, arată Agerpres.
"Se solicită acordul Consiliului General al Municipiului Bucureşti pentru împuternicirea expresă a Consiliului Local al Sectorului 2 al Municipiului Bucureşti de a hotărî cu privire la asocierea dintre Sectorul 2 al Municipiului Bucureşti şi UAT – Municipiul Bucureşti, în vederea finanţării în comun a obiectivului de investiţii de interes public local – 'Pasaj Doamna Ghica – reconfigurare soluţie tehnică proiect pentru susţinere cale rulare şi instalaţii fixe tramvaie, sens dublu, finalizare lucrări pasaj şi rampe de acces şi executarea lucrărilor de extindere canalizare pluvială şi preepurare, deversare apă pluvială, aferente proiectului', în scopul fluidizării circulaţiei în zona intersecţiei străzii D-na Ghica cu şos. Colentina", prevede hotărârea, care a fost adoptată cu 17 voturi pentru şi nouă abţineri.
"Sectorul 2 sprijină la concret finalizarea Podului Doamna Ghica. Şi cu bani. Şi cu teren. Luminiţa de la capătul tunelului începe să se întrevadă. Astăzi, s-a votat o hotărâre pe care am înaintat-o Consiliului Local al Sectorului 2 cu privire la Podul Doamna Ghica. Sectorul 2 se va asocia cu Primăria Bucureşti şi va sprijini masiv finalizarea acestei lucrări importante de infrastructură rutieră. (…) Ne vom asocia cu Primăria Bucureşti pentru a finanţa în comun acest proiect major de mobilitate urbană. Am prevăzut 30 de milioane de lei în bugetul Sectorului 2 special pentru: finalizarea lucrărilor la pasaj, reconfigurarea soluţiei tehnice pentru susţinerea liniei de tramvai şi pentru canalizarea pluvială. PMB va investi 39 de milioane lei şi va derula proiectul prin Trustul de Clădiri Metropolitane (TCM), aceasta fiind, totodată, şi cea mai rapidă soluţie", a scris primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, joi, pe Facebook.
El a adăugat că Sectorul 2 va pune la dispoziţie şi terenul pe care se va construi un bazin de retenţie ape pluviale. "Acest lucru l-am convenit cu cei de la Apele Române şi astfel vom obţine un aviz important pentru demararea şantierului. Mai există un avantaj – existenţa acestui bazin va încheia şi epoca inundării zonei Doamna Ghica", a precizat Radu Mihaiu.
Edilul a subliniat că locuitorii din zonă nu mai pot trăi într-un "etern şantier".
"M-am întâlnit frecvent cu reprezentanţii TCM, iar o cerinţă imperativă pe care le-am adresat-o a fost să urgenteze lucrările de la sol. Lucrările de relocare reţele sunt finalizate în proporţie de 90%, lucrările de infrastructură drum sunt finalizate în proporţie de 80%. Se pot urgenta. Rezidenţii din zonă nu mai pot trăi într-un 'etern şantier', în poluare, nămol şi într-un peisaj deplorabil", a adăugat Radu Mihaiu.