Avertismentul unui cunoscut medic: Cat trebuie sa dureze fiecare masa

0
71

Am ajuns sa mancam pe fuga, pe strada, in masina cu mainile murdare si sa nu ne bucuram deloc de mesele pe care le luam. De multe ori am spune ca nu avem timp, insa daca gasim timp sa ne imbracam, cu siguranta ne vom organiza si pentru a ne lua mesele. 

Medicul Rubin Munteanu sustine si ca am ajuns sa mancam mai putin variat, din pacate, ceea ce ne face sa ne fie mereu foame. Specialistul adauga de asemenea ca marimea meselor este importanta si nu neaparat ce contine ea. Astfel putem consuma la pranz chiar si o mini amandina daca ne oprim doar la una desigur.

„Important este cum mancam. Actualimente ca o nota generala mancam prea repede, prea mult, haotic, dezordonat, nerespectand regulile elementare ale mesei. Iar regulile sunt cunoscute de toata lumea, din pacate ignorate de prea multi. Eu cred ca omul mananca stand jos, cu fata de masa, spalat pe maini si cu tacamuri. Daca am respecta aceste reguli am manca mai putin. Si am fi si mai satisfacuti cu cat mancam. Mancand repede nu suntem satisfacuti, ne simtim frustrati, dar peste o ora doua mancam din nou. Bagam in gura ceva ce inghitim. Un mic dejun 15-20 de minute, un pranz 30-40 de minute si o cina, 50-60 de minute. Între mese nu mai mancam nimic. 

Alimentele stau 2-3 ore in stomac. Este ilogic sa vii cu o hrana noua peste cea care nu a fost inca evacuata din stomac si care este partial digerata. Stomacul are nevoie de 2-3 de pauza, apoi stomacul se pregateste de urmatoarea masa. Daca ne educam sa facem asa, nu ni se va face foame pentru ca ne obisnuim. Daca mancam putin putem manca orice. Organismul are nevoie de de toate. Daca mancam variat suntem mai satisfacut. Mancam la pranz supa, felul doi si desert, dar niste portii foarte mici. Chiar trebuie sa mancam desert pentru ca creierul functioneaza cu glucoza”, a povestit medicul la Antena3.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.