Avortul spontan: ce tratament este necesar

0
83

Dr. Ruxandra Cigăran, medic specialist obstetrică-ginecologie ne vorbește despre avortul spontan și metodele de tratament și diagnostic.

Avortul spontan reprezintă pierderea spontană a unei sarcini înainte de a 24-a săptămână. Cele mai multe avorturi spontane apar în primul trimestru de sarcină.

În unele cazuri, se întâmplă atât de repede încât avortul se produce înainte ca sarcina să fie confirmată.Simptomele unui avort spontan variază, în funcție de stadiul sarcinii. Mai multe despre simptome, tratament și diagnostic explică medicul Ruxandra Cigăran, medic specialist obstetrică-ginecologie.

Avortul spontan: semne și simptome

Potrivit medicului Ruxandra Cigăran, cele mai frecvente simptome sunt: sângerări vaginale, pierdere vaginală de lichid amniotic sau țesut, dureri pelviabdominale severe sau crampe, dureri de spate ușoare până la severe. Dacă, din punct de vedere clinic și ecografic, se pune diagnosticul de sarcină oprită din evolutie sau avort spontan medicul evidențiază următoarele opțiuni de tratament:

Conduită expectativă

Evacuarea spontană a sarcină, adică pacienta trebuie să aștepte ca avortul să progreseze în mod natural. Acest lucru se poate întâmpla doar  în cazul în care pacienta nu prezintă sângerare abundentă sau semne de infecție și este compliantă, explică medicul.

continuarea pe csid.ro