marți, 23 aprilie, 2024

Barlad: Al doilea sens giratoriu a devenit functional-FOTO

Distribuie:

Publicat:

Primarul Municipiului Bârlad, av. DUMITRU BOROȘ, informează opinia publică locală că, începând cu data de 22.11.2018, cel de-al doilea sens giratoriu din localitate, amenajat la intersecția Bulevardului Primăverii cu strada Lirei, a devenit funcțional.

Inițiativa, care îi aparține primarului Dumitru Boroș, are menirea de a fluidiza traficul rutier din cele mai aglomerate intersecții ale orașului. Demersurile pentru înființarea sensurilor giratorii au început încă din primăvara acestui an și, după ce au fost primite toate avizele, primul sens înființat a fost cel de la intersecția străzilor Nicolae Iorga și Vasile Lupu.

„De astăzi dăm în folosință și sensul de la intersecția Primăverii cu Lirei, zona Gura Leului, unde valorile de trafic au indicat că era nevoie de această măsură pentru a elimina blocajele rutiere, constate tot mai des aici. După cum se știe, în paralel, depunem toate eforturile pentru a grăbi și lucrurile în privința sensurilor giratorii de pe Bulevardul Republicii, zonele Confecții, Popa Șapcă și BCR, unde am solicitat aprobări de la administratorul drumului, respectiv Direcția Regională de Drumuri Iași. Din păcate, aici se pare că vom mai aștepta. Nu se știe cât, pentru că totul depinde doar de cei de la Iași”, a declarat primarul Dumitru Boroș.

Sensul din zona Gura Leului este amenajat, momentan, din balize, a fost sitematizat în totalitate iar în vecinatatea sa mai sunt efectuat câteva marcaje rutiere pentru trecerile de pietoni și pentru zonele în care staționarea și oprirea sunt interzise.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img