Usturoiul verde este apreciat inca din antichitate pentru proprietatile sale extraordinare in ameliorarea si tratarea a numeroase boli. Cea mai buna perioada pentru a-l consuma este primavara, acesta fiind destul de dificil de gasit pe piata in restul anotimpurilor, scrie ziarulring.ro.
In compozitia acestuia se regasesc mai multe vitamine necesare organismului precum A1, B1, B2 si C si multe alte substante precum potasiu, iod, fosfor, siliciu, sulf, calciu, aminoacizi. Totodata, este stiut faptul ca usturoiul contine si anumite substante anticancerigene.
Exista numeroase moduri in care putem consuma usturoiul verde, insa, de departe, cea mai benefica modalitate este consumul in stare cruda. Fie ca vorbim de salate sau asocierea lui cu orice alte alimente, organismul va beneficia in totalitate de efectele sale curative in acest fel. Atat usturoiul verde si cel uscat reprezinta surse de alicina, un antibiotic natural caruia i se alatura substante cu rol antiinflamator, antiviral si antifungic. Reprezinta un adjuvant al sistemul imunitar in ceea ce priveste protejarea organismului de infectii si de alte boli.