Reprezinta o sursa nutritiva extrem de valoroasa, cu toti aminoacizii esentiali in proportii echilibrate, cu o mare abundenta de vitamine, minerale valoroase, enzime, acizi grasi si grasimi emulsionate, usor digerabile, colagen, colina, lecitina, zeaxantina si luteina.
Oul crud intinereste organismul prin aportul de substante care relanseaza activitatea glandelor endocrine, avand o predilectie pentru suprarenale si gonade. Printr-o actiune complexa si cumulativa, sunt stopate procesele degenerative la nivelul sistemului nervos central, procesele de distructie la nivelul articulatiilor si pielii, degenerescenta maculara si cataracta.
Protejeaza organismul de boala canceroasa, de infarctul miocardic, de anemie feripriva si avitaminoze B, de oboseala cronica.
Este bun pentru tratarea obezitatii, deoarece este satios, are un indice glicemic scazut si este echilibrat din punct de vedere nutritional.
Trebuie insa precizat ca aceste calitati sunt evidente doar pentru ouale provenite de la gaini crescute cu hrana naturala, in conditii ecologice, fara prezenta antibioticelor, hormonilor de crestere si de stimulare, fara substante chimice de sinteza. sursa: formula-as.ro