Beneficiile portocalelor pentru sanatate. 10 motive sa mananci portocale

0
88

Foarte iubite de atleti, portocalele sunt usor digerabile si ofera o “explozie” de energie. Nutritionistii chiar recomanda una-doua portocale pe zi pentru a te bucura de energie intreaga zi. Portocalele nu-ti ofera numai energie. Ele au si alte beneficii pentru starea de sanatate.

Portocala beneficii pentru sanatate. Iata 10 motive sa mananci portocale:

1. Previn cancerul
Portocalele sunt bogate in substante care apara organismul de multiple forme de cancer, inclusiv cancer de piele, plamani, sani, stomac si colon.

De asemenea, un studiu recent realizat in Japonia releva faptul ca vitamina A din portocale previne aparitia cancerului la ficat.

 2. Previn bolile renale
Sucul de portocale reduce riscul aparitiei bolilor renale si a pietrelor la rinichi.

 3. Reduc colesterolul
Bogate in fibre solubile, portocalele sunt indicate pentru reducerea colesterolului. Beneficiile se extind si asupra sistemului cardiovascular intrucat potasiul, un electrolit mineral continut de portocala, contribuie la buna functionare a inimii.

 4. Previn bolile
Vitamina C din portocale protejeaza celulele de radicalii liberi. Radicalii liberi sunt principala cauza a bolilor cronice precum cancerul sau bolile cardiovasculare. De asemenea polifenolii din portocale protejeaza impotriva infectiilor virale.

5. Usureaza constipatia
Fibrele din portocale stimuleaza eliberarea sucurilor digestive, usurand constipatia.

6. Vedere buna
Carotenoidele din portocale, convertite in Vitamina A, protejeaza organismul de macularea degenerativa.

7. Regleaza tensiunea arteriala
Flavonoidele din portocale contribuie la reglarea presiunii sangvine, in timp ce magneziului isi aduce aportul favorabil in ceea ce priveste tensiunea arteriala.

8. Protejeaza pielea
Betacarotenul din portocale protejeaza celulele de radicalii liberi si previne aparitia semnelor de imbatranire.

9. Alcalinizeaza organismul
Desi sunt acide, dupa ce sunt digerate portocalele se transforma in minerale alcaline care echilibreaza organismul. Totusi, lamaile sunt cele mai alcaline alimente.

10. Carbohidrati smart
Portocalele, ca de altfel majoritatea fructelor, ofera zaharuri simple, cu un index glicemic mic. Daca orice indice sub 55 este considerat scazut, portocalele au 40, ceea ce inseamna ca nu vei avea probleme cu glicemia sau cu kilogramele in plus din pricina lor. Asta, desigur, daca nu mananci prea multe deodata.