Beneficiile uimitoare ale ceaiului de scortisoara cu miere

0
84

Combinatia de scortisoara cu miere este excelenta pentru sanatatea ta, mai ales in sezonul rece, cand virozele te pandesc la tot pasul. Ceaiul de scortisoara cu miere are gust dulce, usor picant, si este ideal daca te pregatesti sa infrunti temperaturile scazute de afara sau cand ajungi acasa, infrigurata, dupa o zi grea de munca.

Desi nu au fost dovedite pe deplin beneficiile ceaiului de scortisoara in procesul de slabire, exista cateva efecte pozitive de necontestat. Iata care sunt proprietatile medicinale ale scortisoarei:

– Are efecte antimicrobiene si antiparazitare;

– Contine antioxidanti, substante care protejeaza organismul de efectele nocive ale radicalilor liberi;

– Reduce tensiunea arteriala si nivelul colesterolului;

– Regleaza nivelul zaharului din sange.

Mierea vine si ea la pachet cu numeroase virtuti terapeutice, pe langa faptul ca imbunatateste considerabil gustul ceaiului: amelioreaza tusea si durerile in gat, confera energie si favorizeaza tranzitul intestinal.

Cum se prepara ceaiul de scortisoara cu miere: adauga 1-2 batoane sau o lingura de pudra de scortisoara intr-un litru de apa fierbinte si lasa la infuzat 30 de minute, dupa care indulceste ceaiul cu una sau doua linguri de miere de albine. Ceaiul de scortisoara baut inainte de micul dejun si cu 30 de minute inainte de culcare curata bland organismul de toxine si usureaza digestia.

Dieta de detoxifiere cu ceai de scortisoara nu este indicata tuturor persoanelor. De exemplu, in cazul bolnavilor care sufera de diabet sau afectiuni ale inimii, aceasta este chiar periculoasa si nu trebuie urmata. De asemenea, scortisoara este contraindicata persoanelor cu probleme hormonale, femeilor insarcinate si celor care alapteaza.

Foarte important de mentionat este faptul ca nu toate tipurile de scortisoara au efecte benefice. Asadar, pentru un ceai delicios si sanatos, foloseste doar scortisoara de Ceylon, nu cea de Cassia.

Toxicitatea scortisoarei Cassia este cauzata de continutul ridicat de cumarina, o substanta periculoasa, care poate creste riscul de afectiuni hepatice daca este consumata in paralel cu medicamente precum statinele sau antibioticele.

sursa: divahair.ro