BENEFICIILE UIMITOARE ale siropului de catina. Iata cate afectiuni poate trata

0
80

Sirop de catina

Pune boabe de catina curatate si zdrobite intr-un vas de sticla sau portelan. Deasupra, toarna miere naturala (e indicat sa aiba certifificat de producator, de la farmacie), astfel incat sa acopere boabele. Lasa la loc uscat si racoros (cel mai bine sta la frigider), amestecand timp de o saptamana, in fiecare zi.

Ce face: are un continut bogat in vitamina C (ajuta la fortificarea sistemului imunitar), complexul de vitamine B (ceea ce face din catina un remediu excelent in bolile hepatice), vitamina P (puternic antioxidanta, pune in valoare vitamina C), vitamina E (vitamina tineretii). Preparatele din catina asociate cu orice fel de tratament alopatic maresc efectul acestuia din urma, are efect imunomodulator, ceea ce o recomanda ca adjuvant in tratamentul cancerului.

Cum se ia: zilnic, 6 linguri cu sirop.

Alte boli tratate cu…

■SUC: O jumatate de pahar cu suc proaspat (din fructe zdrobite), in combinatie cu o cana de decoct de ramuri (se pun 3-4 linguri de ramuri uscate si maruntite la 1 l de apa, se fierb 15 minute si se strecoara), are efecte regenerative hepatice extraordinare; se beau doua pahare zilnic, timp de doua luni.
■AMESTEC CU OUA DE PREPELITA: Amesteca bine 2 linguri de sirop cu cinci oua de prepelita, lasa sase ore la rece, apoi bea seara, inainte de culcare, dintr-odata; este un bun afrodiziac si leac impotriva sterilitatii.
Contraindicatii: colecistita acuta, pancreatita, diaree cronica.