Berile Stela, Budweise si Becks, oferta publica de cinci miliarde de dolari – Ce face compania care detine marcile

0
50

Grupul Anheuser-Busch care deţine mărcile Budweiser, Beck's și Stella Artois face obiectul celei de-a doua oferte publice iniţiale din lume din acest an, sperând să obțină 5 miliarde de dolari, transmite CNN Business, potrivit MEDIAFAX.

Cea mai mare ofertă publică inițială din 2018 a fost cea a grupului Uber, de 8,1 miliarde dolari.

Anheuser-Busch, grup care deţine măricile de bere Budweiser, Beck's și Stella Artois, a anunțat marți oferta inițială publică pentru afacerea sa din Asia, la 3,44 dolari pe acțiune.

În acest proces, cel mai mare producător de bere din lume se așteaptă să strângă aproximativ 5 miliarde de dolari. Suma este varianta mai mică dintre cele două propuse inițial, de 3,44 până la 3,83 dolari pe acțiune.

Compania a ales să valorizeze o opțiune care i-a permis să crească oferta, emiţând aproximativ 189 milioane de acțiuni suplimentare, pentru un total de 1,45 miliarde de acțiuni. Anheuser-Busch plănuise inițial să se listeze la bursa din Hong Kong, cu scopul de a strânge 9,8 miliarde de dolari, dar a anulat acest plan în iulie, din cauza condiţiilor pieţei.

Oferta publică iniţială a producătorului de bere este un câștig important pentru bursa din Hong Kong. Aceasta s-a confruntat cu o criză politică de luni de zile, iar indicele Hang Seng a scăzut cu aproape 8% în ultimele trei luni.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.