Branza albastra mucegaita: cat este de sanatos sa o mananci?

0
85

Află dacă este sănătos sau nu să consumi brânza albastră mucegăită și pentru cât timp poate fi ținută în frigider.

 

Brânza albastră mucegăită este un tip comun de brânză cunoscut în special pentru mirosul puternic și aroma deosebită. Deși multe persoane au încercat brânza albastră, nu toată lumea este familiarizată cu modul în care este produsă și dacă poate fi o alegere nepotrivită.

Este brânza albastră mucegăită sănătoasă?

Brânza albastră mucegăită este un tip de brânză pentru care se folosesc culturi de peniciliu, un tip de mucegai. Anumite tipuri de mucegai produc compuși numiți micotoxine, care sunt considerate toxice pentru organismul uman. Acest mucegai poate crește pe alimente și poate avea un aspect alb, pufos, verde, negru, albastru sau gri. Spre deosebire de aceste tipuri de brânză, varietățile de peniciliu folosite pentru brânza albastră nu produc toxine și sunt considerate sigure de consum.

În timpul procesului de pregătire a brânzei se adaugă peniciliu, iar mai apoi brânza albastră se lasă timp de 2-3 luni până când este gata de consum. Peniciliul este responsabil pentru gustul și mirosul pe care îl are brânza albastră, dar și pentru petele albastre și verzi.

CONTINUAREA PE CSID.RO