Cât a ajuns să coste un kilogram de piept de pui în supermarket. Carnea a devenit un lux pentru români

0
125

Crizele suprapuse, dar și războiul de la granița României au scumpit prețurile la multe alimente pe care le consumăm în fiecare zi. Printre ele se numără și carnea, care a ajuns să fie considerată un lux pentru românii din cauza prețului ridicat. 

Crize financiare, dar și războiul din Ucraina au dus la scumpiri uriașe în România, iar acestea se pare că vor continua să tot crească și în lunile următoare.

Cât costă un kilogram de piept de pui în supermarket

De la furajele tot mai scumpe și până la costurile ridicate la combustibil sau la electricitate e doar un pas, iar evident că acești factori au dus și la schimbarea prețurilor de la rafturi.

Conform unor studii, primul trimestru al acestui an a scumpit carnea de pui cu aproximativ 430% față de anul trecut, același trimestru. Nici carnea de porc nu e mai ieftină, căci dacă ar fi să cumpărăm din supermarket un cotlet de porc fără os pentru grătar, atunci ar trebui să scoatem din portofel 32 de lei.

Pentru un kilogram de piept de pui vom plăti 27 de lei, fiind vorba de o diferență de 10 lei față de anul trecut.

Oamenii afirmă că nu renunță însă la carne, dar cumpără în cantități mult mai mici față de cum cumpărau în trecut.

"Dacă anul trecut luam mereu de 20 de lei carnea de porc, acum peste 30 de lei. Luăm din ce în ce mai puţin, cât ne permitem", a spus femeie, potrivit Antena 3.

În supermarket carnea e mai ieftină decât la piață

Dacă vreți să cumpărăți carne mai ieftină, însă bineînțeles a carei preț a fost oricum majorat, atunci puteți să alegeți să achizionați din supermarket, căci aici în cea mai mare parte carnea de porc provine din import.

Astfel, dacă alegeți carne pentru grătar din supermarket, atunci veți da cu 2 lei mai puțin decât carnea pentru grătar cumpărată din piață, acolo unde e vândută de către români.

Un studiu realizat de către o companie de cercetare de piață a aflat că peste 90% dintre români consumă carne de cel puțin o dată pe săptămână, iar 49% dintre ei includ carne în meniul unei zile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.