Cand este recomandat sa bei cafea

0
74
Putini isi incep ziua fara a sorbi pe indelete o cafea. Indiferent ca e tabiet, placere sau nevoie de a risipi toropeala matinala, bautura este o sursa de substante nutritive, daca este consumata simpla.

Cand sa-ti bei cafeaua

Peste 70% din romani prefera sa-si bea cafeaua dimineata si bine fac, pentru ca un studiu realizat de Universitatea de Stiinte Medicale din Maryland, SUA, a aratat ca intervalul orar ideal ca efectul cafeinei sa fie maxim este 9.30-11.30. Un alt detaliu trebuie luat in calcul daca vrei sa te energizeze: cafeaua se ia la cateva ore de la trezire. Daca o sorbi la putin timp dupa ce ai coborat din pat, nu va avea efect, pentru ca atunci nivelul de cortizol in corp este ridicat. Mai tarziu, acesta scade si atunci poate interveni cafeina, spre inviorare.

Fara lapte si zahar!

Esti printre cei care iubesc cafeaua slaba, indulcita si cu mult lapte? E posibil sa iei in greutate sau sa nu reusesti sa slabesti. O astfel de bautura iti aduce un aport de aproape 150 de calorii, daca folosesti lapte condensat, fata de o cafea simpla care creste aportul zilnic cu doar 4-5 calorii. Grasimea din lapte ii da acel gust cuceritor, dar o face si nepotrivita in diete.

Are efect antioxidant

Cafeaua contine polifenoli, substante antioxidante care intarzie imbatranirea, previn cancerul, normalizeaza nivelul de colesterol si tensiunea arteriala. Polifenolii furnizati de o singura ceasca de cafea raman in sangele nostru pana la 14 ore.

E o sursa buna de minerale

O cescuta de cafea iti aduce nu doar energia de care ai nevoie, ci si potasiu, calciu, magneziu, fier. Acoperirea necesarului zilnic de minerale alunga nu doar oboseala, ci si crampele musculare. Carenta de magneziu in mod special duce la aparitia carceilor.

sursa: clickpoftabuna.ro