În ultima parte a vieţii, Regele Mihai s-a retras din viaţa publică, pe fondul unor probleme de sănătate de care suferea.
În martie 2016, Casa Regală a anunţat diagnosticele Regelui Mihai şi faptul că a fost supus unei operaţii chirurgicale la o clinică din Lausanne.
„Consiliul Regal a luat notă de starea de sănătate a Majestăţii Sale, care a fost supus recent unei operaţii chirurgicale. Diagnosticele puse de echipa medicală sunt: «carcinom epidermoid metastazant» şi «leucemie cronică». Majestatea Sa urmează un tratament complex şi solicitant, care îl împiedică să apară în public, şi va petrece, de aici înainte, o perioadă de refacere“, a anunţat, din Elveţia, Andrew Popper, şeful Casei Majestăţii Sale.
Regele Mihai s-a stins din viaţă la 5 decembrie 2017, la vârsta de 96 de ani, la locuinţa sa din Aubonne, Elveţia.
Vezi şi: Care este boala regilor. De ce este numită astfel şi cum se manifestă
Ce este carcinomul epidermoid
Al doilea cel mai frecvent tip de cancer de piele, carcinomul epidermoid al pielii mai este numit şi carcinom spinocelular cu celule scuamoase. Este caracterizat prin creşterea anormală şi accelerată a celulelor scuamoase. Carcinomul epidermoid poate să apară şi în interiorul corpului – gură, gât, plămâni. Se manifestă prin pete roşii solzoase, care se pot transforma în cruste sângerânde. Leziunile apar de obicei în zonele corpului expuse la soare, potrivit skincancer.org.