Lacul de calitate asigura o protectie sporita lemnului, indiferent care este scopul de achizitie. Atat pentru suprafete lemnoase exterioare, cum ar fi garduri, piese de mobilier de gradina sau fatade, cat si pentru suprafete lemnoase interioare, cu ar fi scarile sau parchetul, lacul este indispensabil.
Care este, insa, cel mai bun lac pentru lemn? Specialistii iti recomanda sa optezi pentru lacurile de calitate premium pe baza de apa, si nu pentru variantele clasice, respectiv lacurile nitrocelulozice sau poliuretanice. Iata cativa pasi simpli pe care, daca ii urmezi, te vor conduce la cel mai bun produs adaptat nevoilor tale, fara eforturi.
Alege tipologia lacului, tinand cont de gradul de uscare, de acoperire si de durabilitate
Plecand de la scopul achizitiei tale, trebuie sa verifici care este gradul de uscare, de acoperire, dar si de durabilitate al lacului. Capacitatea de umplere si rezistenta, respectiv stabilitatea, sunt criterii care trebuie sa se regaseasca, de asemenea, pe lista ta. Exista, asadar, 3 categorii mari de lacuri: poliuretanice, pe baza de apa si nitrocelulozice. Lacurile nitrocelulozice sunt concepute pe baza de solventi: in momentul in care se aplica, se vor usca pe masura ce solventii se evapora.
Desi se usuca rapid, asigura un grad de rezistenta extrem de redus. Lacurile poliuretanice, pe de alta parte, sunt mai durabile. Principalul lor impediment este ca incep sa se solidifice imediat ce sunt aplicate, iar in timp isi modifica aspectul, capatand o culoare galbuie, extrem de nepotrivita pentru un finisaj modern. Ramane cea de-a treia varianta, extrem de populara in zilele noastre: lacurile pe baza de apa, cu proprietati bio, rezistente, durabile si usor de aplicat.
Gandeste-te la tipul de finisaj pe care iti doresti sa il obtii la final
Finisajul poate sa varieze, de la efectul sperlucios, la efectul semilucios, satinat, opac sau mat. Pigmentii naturali sunt populari in cautarile clientilor, intrucat potenteaza frumusetea lemnului, nu creeaza nu efect artificial. Este extrem de important sa te asiguri ca lacul achizitionat are o buna capacitate de patrundere in porii lemnului. Un bun exemplu in acest sens sunt lacurile ZOBEL, pe baza de apa.
Acestea vin intr-o gama completa de culori inspirate din natura: paltin, pin, teak, castan, mahon, nuc, stejar, palisandru – sunt doar cateva dintre optiunile pe care le ai la dispozitie. Intensifica nuanta naturala a lemnului, dar nu ii modifica aspectul, creand un finisaj cat mai aproape de starea initiala, dar care asigura rezistenta sporita impotriva razelor UV, a umiditatii constante, a intemperiilor si a altor factori agresivi, inclusiv mecanici.
Nu uita de modul de aplicare al lacului: un alt aspect foarte important
Lacurile se pot aplica in multe feluri: prin turnare, cu pensula, prin imersie sau cu rola – acestea sunt ccele mai populare modalitati. Daca unele metode sunt la indemana oricui, altele presupun un nivel ridicat de expertiza, pentru ca cele mai bune rezultate sa nu se lase asteptate.
Nu este suficient sa cumperi un lac de calitate, trebuie sa te asiguri ca il poti aplica in mod corect. Daca nu stii cum se aplica produsul pe care il vizezi, ia legatura cu specialistii din magazin si solicita informatii suplimentare. Dintre toate lacurile de calitate premium, cel mai usor se aplica cele pe baza de apa din gama ZOBEL. Asigura finisaje de exceptie.
Gasesti cel mai bun lac pentru lemn la Klebrom
Cel mai bun lac pentru lemn, conform review-urilor cumparatorilor, dar si opiniei specialistilor, este cel de la ZOBEL, indiferent de tipologia sa: pentru scari, pentru parchet, pentru mobilier de gradina, garduri etc. Il gasesti la Klebrom, reprezentant al brandului nemtesc in Romania, la cel mai bun pret.
Date de contact:
Tel: 0268/ 411 367
E-mail: office@klebrom.ro