Care este legatura dintre bauturile fierbinti si cancer

0
60

Ceaiurile au fost corelate cu o serie de beneficii pentru sanatate, de la sanatatea inimii pana la prevenirea cariilor. Dar un nou raport publicat in International Journal of Cancer avertizeaza oamenii ca ar trebui sa isi bea ceaiurile intr-un mod anume: mai reci de 60 de grade Celsius. Iata care este legatura dintre bauturile fierbinti si cancer!

Raportul sustine ca, daca bei trei cani de ceai sau mai mult in fiecare zi, la o temperatura de 60 de grade Celsius sau mai mare, riscul de a dezvolta cancer esofagian creste cu 90%. Deci cat de ingrijorati ar trebui sa fie iubitorii de ceai? 

Pentru inceput, noua cercetare s-ar putea sa nu se aplice oamenilor din intreaga lume. Participantii la studiu traiesc in provincia Golestan din Iran, o zona cu o rata a cancerului esofagian mai mare decat cea obisnuita. Unii oameni chiar numesc regiunea in care locuiesc participantii centura cancerului esofagian. In zona exista intre 14 si 17 cazuri de cancer esofagian la 100.000 de locuitori, potrivit unui raport din 2015, in timp ce in Statele Unite exista doar patru cazuri la 100.000 de locuitori, potrivit National Cancer Institute. 

Conditiile studiului s-ar putea sa nu se potriveasca cu modul in care beau oamenii ceaiul acasa. Cercetatorii au masurat temperatura la care au baut participantii ceaiul in studiu, intr-un cadru controlat. Temperaturile pe care participantii le pot prefera acasa pot fi diferite.

Cercetatorii au avut de fapt interviuri cu participantii, in cadrul carora au masurat temperatura ceaiului.
Aceasta modalitate a fost considerata a fi reprezentativa pentru temperatura ceaiului pe care participantii il beau acasa. Insa informatiile pot fi diferite de la studiu la obiceiurile adevarate ale participantilor.

In timp ce studiul ar putea oferi cateva indicii cu privire la factorii potentiali de cancer esofagian, poate ca oamenii ar trebui sa isi schimbe obiceiurile de consum de ceai. Este important sa analizam comportamentele care sunt unice pentru aceasta regiune. Cu toate acestea, daca vrei sa extrapolezi aceste informatii in alte regiuni ale lumii, nu poti face asta, deoarece pot exista alte variabile prezente, care influenteaza direct legatura. 

Specialistii au declarat ca nu au intalnit niciodata un caz de cancer esofagian care se presupune ca a fost cauzat de consumul de ceai foarte fierbinte.  In plus, bauturile fierbinti sunt consumate de obicei la temperaturi sub 65 de grade Celsius. Daca incerci sa consumi bauturi mai fierbinti de atat, risti sa-ti arzi limba. Expertii sunt mai preocupati de factorii de risc cunoscuti pentru cancerul esofagian. Fumatul si consumul de alcool duc la un risc crescut de cancer esofagian, precum si obezitatea si refluxul gastric. Cu alte cuvinte, daca esti un consumator regulat de ceai, nu ar trebui sa iti faci prea multe griji. S.E.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.