Care sunt cele 27 de spitale care vor primi bani prin PNRR

0
61

Este vorba despre investiţii care vizează asigurarea de noi servicii medicale, îmbunătăţirea calităţii serviciilor existente, precum şi investiţii în echipamente medicale pentru infrastructura sanitară nou construită sau renovată şi pentru care România are la dispoziţie peste 2,1 miliarde de euro prin PNRR, potrivit unui comunicat al Guvernului.

"Aprobarea listei cu cele 27 de unităţi medicale sau spitale publice care vor fi construite, renovate cu aceşti bani reprezintă un pas important pentru îndeplinirea ţintei 377, componenta 12 – Sănătate, din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă. Cele 27 de obiective de investiţii selectate au fost stabilite în urma evaluării în două etape pe care Ministerul Sănătăţii a făcut-o pornind de la cele 49 de investiţii din lista predefinită de investiţii cuprinsă în anexa Deciziei de punere în aplicare a Consiliului, prin care a fost aprobată evaluarea Planului de Redresare şi Rezilienţă al României. Criteriile de eligibilitate şi de ierarhizare aplicate sunt cele stabilite prin Hotărârea de Guvern 1237/2022, prin care a fost aprobată lista predefinită de investiţii", se explică în comunicat.

Iată lista celor 27 de spitale!

1. Construire Centru Chirurgical Cardiovascular la Institutul de Urgență pentru Boli Cardiovasculare și Transplant Târgu Mureș.

2. Construire secții la Spitalul nr. 2 din Vaslui.

3. Spitalul Județean de Urgență Bistrița – extinderea pavilionului spitalului prin construirea unei clădiri noi.

4. Finalizare proiectare și execuție Pavilion Municipal Bacău și integrarea în ansamblul medical al Spitalului Județean de Urgență Bacău.

5. Spital județean de Urgență Giurgiu – spital nou etapa I (secțiile oncologie și neurologie).

6. Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia – relocarea și modernizarea activității secției de onologie și inființare compartiment cardiologie intervențională.

7. Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi PneumoftiziologieBraşov – un nou corp de clădiri.

8. Construire corp nou – Departament Sănătatea mamei și copilului, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sf. Apostol Andrei, Constanţa.

9. Construire sediu nou pentru Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț, județul Neamț, cu funcțiuni și tehnologii inovative pentru protejarea climei și digitalizare.

10. Construire și dotare corp clădire destinat secțiilor de boli infecțioase și pneumologie, Oradea.

11. Construire spital și funcțiuni conexe pentru Spitalui Municipal Dr. Teodor Andrei din Lugoj.

12. Institutul Regional de Oncologie Timișoara.

13. Construcție nouă: Institutul de Urgență pentru Boli Cardiovasculare Prof.Dr.C.C. Iliescu, București.

14. Spitalul „Prof. Dr. Agrippa Ionescu” Balotești – modernizarea infrastructurii.

15. Extinderea aripilor A1, A4 ale Spitalului Universitar de Urgență București cu regim de înălțime P+6E, amenajări parcări exterioare.

16. Recompartimentare clădire existentă și extindere cu un corp nou – secția clinică neurochirurgie – centru de patologie vasculo-cerebrală și neurochirurgie la Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj.

17. Realizare pavilion nou-bloc chirurgical politraumă din cazarma 1044 Sibiu.

COntinuarea pe clicksanatate.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.