Care sunt daunele pe care asigurarea CASCO nu le acopera

0
83

In mod normal, asigurarile de tip CASCO ar trebui sa acopere orice dauna. Exista insa si situatii in care firma este indreptatita, prin contract, sa nu plateasca despagubire.

Spre exemplu, una dintre prevederile contractuale arata ca asiguratul nu beneficiaza de despagubire in situatia in care „nu a luat toate masurile necesare pentru limitarea pagubei”, scrie economica.net.

Aceasta excludere apare in contractele multor companii de asigurare, iar la una dintre ele se aplica nu doar in cazul daunelor din accidente, ci si in situatia in care automobilul este expus unui furt sau unei tentative de furt.

Pe de alta parte, mai multe firme de asigurare consacrate pe zona CASCO spun ca nu acorda despagubiri pentru „pagubele produse ca urmare a trepidatiilor in timpul mersului”, mai scrie sursa citata. Asadar, companiile care vand acest produs nu raspund de eventualele daune provocate in timpul tractarii ori a reparatiei automobilului asigurat, in service.

Daca, de exemplu, in urma unei greseli de reparatie, dauna constatata initial este majorata, clientul trebuie sa ceara despagubiri service-ului. Este exclusa de la plata chiar si situatia in care automobilul este furat in timpul in care se afla in reparatii.

In plus, asiguratorii nu platesc nici in cazul exploziei anvelopelor sau daca apar daune provocate de fenomene naturale, cum ar fi ploaia, grindina sau inghetul.

Nu sunt incluse in asigurare nici pagubele provocate motorului sau altor componente prin cresterea temperaturii, si nici cele produse prin actiunea curentului electric.

In sfarsit, in situatia in care se constata ca dauna a fost majorata ca urmare a rularii in conditiile aparitiei unei defectiuni, asiguratorii refuza, de asemenea, plata. Un exemplu este cazul in care soferul continua sa ruleze dupa ce s-a spart baia de ulei.