Află cât este de sănătoasă carnea de pui, dar și care sunt cele mai sănătoase moduri în care să o prepari pentru a beneficia de nutrienții importanți.
Carnea de pui se numără printre cele mai populare tipuri de carne consumate, nu numai pentru că se găsește foarte ușor, ci și pentru că este rapid și simplu de preparat și poate fi consumată în multe moduri. Aflăm împreună în acest articol cât este de sănătoasă carnea de pui, de fapt și care sunt cele mai sănătoase metode de preparare.
Carnea de pui: valori nutriționale
Carnea de pui este bogată în nutrienți importanți precum proteine, niacine, seleniu și fosfor. 85 de grame de piept de pui conțin:
Calorii: 122
Proteine: 24g
Grăsime: 3g
Carbohidrați: 0g
Niacine: 51% din necesarul zilnic recomandat
Seleniu: 36% din necesarul zilnic recomandat
Fosfor: 17% din necesarul zilnic recomandat
Vitamina B6: 16% din necesarul zilnic recomandat
Vitamina B12: 10% din necesarul zilnic recomandat
Riboflavin: 9% din necesarul zilnic recomandat
Zinc: 7% din necesarul zilnic recomandat
Tiamină: 6% din necesarul zilnic recomandat
Potasiu: 5% din necesarul zilnic recomandat
Cupru: 4% din necesarul zilnic recomandat
Proteina este esențială pentru creșterea și repararea țesutului muscular, dar și pentru menținerea acestuia. La rândul lui, seleniul este un mineral necesar pentru o bună funcționare a sistemului imunitar, a sănătății tiroidei și fertilității. De asemenea, carnea de pui este bogată în vitamine B precum niacină și vitaminele B6 și B12, care joacă un rol important în producția de energie și sănătatea creierului.