Carnea facuta in laborator ar putea fi gasita in restaurante in scurt timp, dupa ce producatorii au primit o finantare uriasa

0
55

In maxim trei ani se preconizeaza ca in magazinele din Statele Unite se va gasi carne facuta in laborator, dupa ce compania care dezvolta acest produs a primit o noua finantare uriasa.

O companie olandeza care a prezentat in urma cu 5 ani primul burger din carne facuta in laborator a declarat ca a reusit sa gaseasca finantare pentru a-si continua planurile de a produce si vinde carne artificiala, scrie adevarul.ro, care citeaza New York Post. Pentru a duce la indeplinire proiectul pana in 2021, Mosa Meat a primit 8,8 milioane de euro, in principal din partea M Ventures si a grupului Bell Food Group. In trecut compania mai primise 1 milion de euro de la co-fondatorul Google, Serghei Brin. Toate acestea au venit ca raspuns dupa ce ecologistii au avertizat ca apetitul in crestere al oamenilor pentru carne, in special in economiile emergente, cum ar fi China, nu este durabil deoarece carnea de vita, carnea de porc si pasarile de curte necesita resurse mult mai mari decat proteinele pe baza de plante.  

De altfel, unii cercetatori incurajeaza acest demers intrucat il considera mult mai prietenos cu mediul si ar reduce in mod considerabil emisiile de gaze cu efect de sera care contribuie la incalzirea globala. Sigur ca fermierii nu sunt deloc incantati de aceasta idee, in timp ce oamenii sunt fie curiosi, fie sceptici. Acum marea provocare este de a face ca produsul sa aiba textura si gustul carnii adevarate. Mosa Meat foloseste un mic esantion de celule prelevate dintr-un animal viu, acestea fiind hranite cu nutrienti, astfel incat sa se dezvolte ca tesut muscular.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.