Cartile care au schimbat destine: Conversatii cu Dumnezeu

0
90

aducem aminte constant si de placerea de a citi. Chiar daca programul de lucru este destul de incarcat si orele suplimentare par sa devina regula, nu exceptie, ar trebui sa citim macar cateva pagini pe zi. Lectura este evadarea din cotidian, indiferent de cartile pe care le alegeti. Cand cititi, dati ocazia creierului sa se relaxeze si sa se pregateasca de noi actiuni. 

Amintiti-va ce frumos era in copilarie, cand parintii va citeau povesti si mai tarziu, dupa ce ati invatat voi sa cititi, cum descopereati lumi misterioase si petreceati ore intregi in vacante lecturand cartile preferate. Cititul dezvolta imaginatia si vocabularul, asa ca rezervati-va macar 10 minute pe zi pentru activitatea aceasta. Dimineata, in drum spre locul de munca (daca nu conduceti) in loc sa verificati retelele de socializare, puteti citi o carte buna, iar la intoarcere la fel. Astfel, o sa va relaxati si o sa va pregatiti de o noua zi de munca si va garantam ca o sa fiti mai productivi. 

Bineinteles ca orice fel de carte este buna, nu conteaza daca alegeti beletristica, istorie, arta, carti pentru dezvoltare personala, carti care au legatura cu domeniul in care lucrati. Insa, vi s-a intamplat vreodata sa cititi o carte si sa spuneti ca v-a schimbat viata? Poate o propozitie sau o fraza v-au marcat? Sau poate cartea ca intreg? 

 

Anumite carti sunt recunoscute in toata lumea pentru ca au schimbat vietile a milioane de oameni. Fie ca i-au determinat sa renunte la toate obiceiurile gresite din viata lor, sa nu mai fie negativisti, sa incerce lucruri noi, sa aiba curajul sa isi urmeze visurile sau chiar sa renunte la relatii toxice de exemplu, care le faceau rau. Cateodata, tot ce au oamenii nevoie pentru a se schimba si pentru a deveni cea mai buna versiune a lor este sa afle ca nu sunt singuri intr-o anumita situatie. Astfel, vor prinde curaj si nu vor mai crede ca sunt singurii carora li s-a intamplat ceva. Si unele carti au puterea de a schimba vieti, in bine. 

Printre aceste carti se numara si ,,Conversatii cu Dumnezeu”, de Nealle Donald Walsch. Nu spuneti ,,nu” din prima acestor carti, pentru ca nu este vorba despre religie in principal. Este vorba despre angoasele oamenilor, despre ceea ce macina pe toti, la un moment dat. Daca veti privi acest dialog dincolo de latura religioasa, o sa vedeti ca si alti oameni au aceleasi intrebari si aceleasi suferinte. Nu sunteti singurii care nu stiu ce se va intampla maine. Nu sunteti singurii carora le este frica de moarte sau care nu inteleg de ce oamenilor buni li se intampla lucruri rele, iar oamenilor carora nu le pasa de nimeni si de nimic, aparent le merge bine. 

Aceasta serie vrea sa demonstreze in primul rand, ca frica irationala nu trebuie sa faca parte din viata noastra. Frica de a incerca lucruri noi si de a trai o viata in armonie, de a deveni cea mai buna versiune a noastra, aceasta frica trebuie eliminata. 

In prezent, seria literara este compusa din sase volume, insa vor mai urma si altele: Conversatii cu Dumnezeu, vol.I, II, III, Prietenie cu Dumnezeu, Comuniune cu Dumnezeu, Momente de gratie.

Voi ati citit pana acum aceasta serie?