Intuitia este primul instinct pe care il avem. Este ceea ce simtim chiar inainte ca mintea sa analizeze in mod constient o situatie. De multe ori auzim de persoane care se afla intr-o situatie la limita si actioneaza din instinct pentru a scapa sau rezolva problema. Atunci cand nu avem timp sa analizam optiunile, intuitia ne poate ajuta daca o lasam.
Stii cand ai acea senzatie ca ceva nu este bine? Aceea este intuitia ta. Desi multe persoane sustin ca simt ca vine din stomac, altii cred ca vine din inima. Unele documentare explica faptul ca intuitia vine din inima si ca inima este intotdeauna prima care reactioneaza in orice situatie si stie intuitiv ce se intampla. Gerd Gigerenzer, director al Institutului Max Planck pentru Dezvoltare Umana, a declarat ca este si intuitiv si rational. Nu poate explica intotdeauna de ce crede ca o anumita cale este corecta, dar trebuie sa aiba incredere in ea si sa mearga mai departe. De asemenea, are capacitatea de a verifica aceste banuieli, aceasta fiind partea stiintifica.
In viata privata, acesta se bazeaza pe instinct.
Intuitia insasi nu echivaleaza cu inteligenta, dar intuitia impreuna cu actiunea poate fi inteligenta. Poate ca te gandesti cateodata ca mai bine iti ascultai intuitia. Acesta este un exemplu al modului in care intuitia ta stie ce nu stie mintea constienta. Deci, in ciuda faptului ca ai adesea o idee grozava, descoperi ca iti este greu sa ai incredere ca acest raspuns reprezinta calea corecta? Te poti gandi la intuitie ca la un muschi. De fiecare data cand o folosesti si ai incredere in ea, devine mai puternica. Deci, daca simti ca intuitia ta nu este foarte clara, incearca sa consolidezi acest muschi. Data viitoare actioneaza asupra primei idei care iti vine in minte. Incearca sa actionezi asupra primului gand pe care il ai si sa vezi cat de des te conduce acolo unde ar trebui sa ajungi sau cat de corect este raspunsul pe care ti-l ofera. S-ar putea sa fii placut surprins.
sursa: eva.ro