Cauze ale cancerului la care nu te-ai gandit niciodata

0
53

Multi oameni au in viata lor de zi cu zi cauze ale cancerului la care nu s-au gandit niciodata. Solutia? Cu toate ca nu se stie exact care sunt cauzele care duc la aparitia cancerului, putem evita o serie de factori posibili. Trebuie sa fii atent la ceea ce iti afecteaza celulele si organele, ducand la mutatii celulare in care propriile celule iti ataca organismul. Iata cateva cauze ale cancerului la care nu te-ai gandit niciodata!

1. Stresul. Esti stresat? Te-ai stresat inutil? Stiai ca stresul iti poate afecta glandele suprarenale care stau deasupra rinichilor? Acest lucru poate afecta echilibrul de sare-apa in organism si tensiunea arteriala. Drenarea glandelor suprarenale poate, de asemenea, sa creasca nivelul de glucoza din sange si sa provoace reactii inflamatorii. Ai auzit vreodata de sindromul Cushing? Este o tulburare in care glandele suprarenale produc cortizol, ducand la aparitia unui tip de cancer agresiv, care duce la o productie excesiva de hormoni. Aceasta problema poate fi cauzata adesea de numarul insuficient de ore de somn, toxicitatea metalelor grele, infectiile respiratorii cronice si stres.

2. Nitratii. Carnurile procesate au o viata mai lunga pentru ca au nitrati. Acestia sunt in esenta saruri puternic concentrate, care provoaca aparitia cancerului. Nitratii au fost clasificati drept cancerigeni din clasa 1-A, impreuna cu tigarile. Incearca sa excluzi din dieta ta baconul, mezelurile, carnatii si celelalte carnuri procesate.

3. Aspartamul. Acest indulcitor artificial este facut din excremente de E-coli si cauzeaza crestere in greutate, cancer si simptome care pacalesc doctorii ca ar fi vorba despre scleroza multipla. Aceasta substanta este incredibil de periculoasa pentru organism, fiind aleasa in nestiinta de cauza de catre oamenii care vor sa traiasca fara zahar.

4. Uleiurile procesate. Exista multe tipuri de uleiuri care sunt procesate cu  substante chimice industriale, pentru a scapa de mirosul lor urat si pentru a le prelungi viata de pe rafturile supermarketurilor. Daca un aliment nu se strica, nu il manca. De la uleiul de soia la cel de porumb, multe uleiuri disponibile in comert contin hexan, un component al vaporilor de benzina.

5. Alimentele albe. Aproape toate alimentele care sunt albe au fost de fapt albite prin procese chimice, care provoaca cancer pancreatic si cancerul vezicii urinare. Gandeste-te la painea alba, orezul alb, pastele albe, faina alba si chiar si la filtrele de cafea.

6. Pesticidele. Organismele modificate genetic presupun faptul ca acele culturi sunt proiectate genetic pentru a contine pesticide, fiind pulverizate cantitati nelimitate din aceleasi substante chimice pentru a ucide buruienile si daunatorii.

7. Glutamatul monosodic. Ai avut vreodata o migrena atat de puternica, incat orice sunet puternic sau lumina stralucitoare sa te faca sa crezi ca nu vei mai ajunge sa traiesti inca o ora? Aceasta poate fi o migrena cauzata de glutamatul monosodic. Aceasta sare concentrata este modificata genetic si se gaseste adesea in alimentele chinezesti, supele conservate, chipsurile picante, carnea procesata si puiul de la fast-food. Pot aparea dureri de cap severe si o deshidratare cronica a organismului. Fereste-te de glutamatul monosodic, pentru ca poate cauza si pierdere in greutate, poate afecta creierul, duce la aparitia inflamatiei si cancerului la ficat.

8. Diabetul. Studiile arata ca diabetul zaharat prezinta un risc crescut pentru multe forme de cancer. Nivelul ridicat de insulina circulanta promoveaza cresterea tumorala. In urmatoarele tipuri de cancer este dublat riscul din cauza diabetului de tip 2: pancreatic, de ficat, de vezica urinara, colorectal, de uter. sursa: eva.ro
D.F.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.