Președintele Camerei de Comerț și Industrie a României, dl. Mihai Daraban, participă, în perioada 21-22 noiembrie, la ședința Consiliului General al World Chambers Federation (WCF), desfășurată în Emiratele Arabe Unite, la Dubai. Participarea președintelui CCIR la acestă reuniune reprezintă o premieră în istoria Camerei de Comerț și Industrie a României, World Chambers Federation fiind cel mai important for de conducere a camerelor de comerț la nivel mondial.
Consiliul General al WCF promovează și totodată protejează conceptul de „camere de comerț” ca intermediari esențiali între mediul de afaceri și decidentul politic, precum și între companii și publicul larg. Consiliul oferă asistență în crearea camerelor de comerț sau consolidarea camerelor existente, în special în țările în curs de dezvoltare și în economiile emergente. Totodată, Consiliul General încurajează cooperarea între organizațiile de camere din întreaga lume, cu scopul de a îmbunătăți serviciile furnizate de către acestea.
„Este pentru prima oară, în istoria Camerei de Comerț și Industrie a României, când instituția este invitată să participe la ședința Consiliului General al World Chambers Federation. Acest lucru reprezintă pentru noi o confimare a faptului că eforturile depuse în sprijinirea mediului de afaceri românesc în general și în ceea ce privește internaționalizarea business-ului autohton, în mod special, nu au fost în zadar și, mai mult decât atât, se bucură de recunoaștere la nivel mondial”, a declarat președintele CCIR, dl. Mihai Daraban.
Background
Federația Mondială a Camerelor (WCF) este un organism non-politic și neguvernamental al ICC. Înființată inițial în 1951, ca Biroul Internațional al Camerelor de Comerț, WCF are ca obiectiv unificarea și susținerea rețelei globale de camere de comerț.
WCF joacă un rol esențial în ceea ce privește interacțiunea dintre diferite organizații și camerele de comerț din întreaga lume. Astfel, sunt create parteneriate care ajută la punerea în aplicare a mai multor inițiative de consolidare a camerelor de comerț în economiile în curs de dezvoltare și în economiile emergente. În momentul de față, există parteneriate cu mai mult de 12000 de camere de comerț din întreaga lume.