Ce este bine să mănânci la micul dejun

0
96

Micul dejun este cea mai importantă masă a zilei pentru că, în funcţie de alimentele consumate, acesta poate asigura doza necesară de energie de care corpul are nevoie pe tot parcursul zilei.

S-ar putea să nu fie pe lista cu priorităţi de la începutul zilei, dar un mic dejun ales corespunzător îţi alimentează corpul cu vitaminele şi mineralele necesare, îţi ţine sub control greutatea şi nivelul de zahăr din sânge, asigură o mai bună concentrare asupra activităţilor cotidiene şi îmbunătăţeşte memoria. Un mic dejun sănătos trebuie să conţină alimente nutritive, care oferă energie, precum cele bogate în: proteine, fibre, vitamine, minerale, carbohidraţi de înaltă calitate sau grăsimi sănătoase. Specialiştii spun că micul dejun ideal trebuie să fie format dintr-un fruct, din cereale, dintr-un produs din lapte şi dintr-o băutură, mai exact, un total caloric cuprins între 300 şi 500 de calorii.

 

Ovăz

Fulgii de ovăz conţin beta-glucan, o fibră solubilă care creşte saţietatea. De asemenea, fulgii de ovăz sunt bogaţi în antioxidanţi, acizi graşi Omega-3, folaţi şi potasiu, reduc nivelul de colesterol, reglează nivelul de zahăr din sânge, ameliorează simptomele de constipaţie şi îmbunătăţesc sistemul imunitar. Ovăzul tradiţional, tăiat cu lame de oţel, conţine mai multe proteine şi fibre şi are un indice glicemic mai scăzut decât alte tipuri de ovăz. Îl poţi consuma în iaurt, în băuturi sau în terci.

 

Fructe de pădure

Fructele de pădure, de toate tipurile, cum ar fi: afinele, căpşunile, zmeura şi murele reprezintă o modalitate excelentă de a începe dimineaţa. Sunt sărace în calorii, bogate în fibre şi în antioxidanţi benefici organismului. De pildă, un studiu a arătat că antioxidanţii găsiţi în fructele de pădure pot diminua apariţia unui posibil atac de cord la femei. Le poţi consuma ca atare, fie în combinaţie cu fulgi de ovăz şi iaurt, fie sub formă de piure sau suc.

 

Continuarea pe clicksanatate.ro