Ce este bine sa faci atunci cand aprinzi lumanari la biserica

0
126

Ori de cate ori ajungem intr-o biserica, aprindem o lumanare fie la vii, fie la cei adormiti. Dar oare cati dintre noi stim ce sa facem atunci cand aprindem aceste lumanari, ca sa nu il suparam pe Dumnezeu, asa cum spun sfintii parinti?

Prima conditie este sa ne rugam
Potrivit sfintilor parinti, primul lucru pe care trebuie sa il facem atunci cand aprindem o lumanare este sa facem o rugaciune curata si din tot sufletul. Cei care nu fac acest lucru si aprind lumanarile facandu-si doar semnul crucii, fac o mare greseala. Si asta pentru ca, spun sfintii parinti, Dumnezeu ia in considerare in primul rand flacara mintii si nu flacara de la lumanare.

In al doilea rand, lumanarea care este aprinsa indiferent ca este in biserica sau in afara acesteia, are caracter de jertfa. Atunci cand aprindem lumanare, fie pentru vii, trebuie sa spunem „Pomeneste Doamne pe robii Tai (si spui numele).”, iar cand aprindem lumanari pentru cei trecuti la Domnul, sa spunem „Pomeneste Doamne pe adormitii robii Tai (si spui numele)”. Daca aveti vreo cerere speciala, vorbiti cu Domnul asa cum stiti mai bine. El are grija de fiecare dintre noi si ne raspunde.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.