Ce indica nivelurile ridicate si scazute ale acidului uric in sange: Afectiunile cu care te-ai putea confrunta

0
59

Acidul uric este un produs residual din corp care, uneori, se poate acumula la nivelul articulațiilor și țesuturilor, cauzând o serie de probleme de sănătate. Printre acestea se regăsește și guta, o formă de artrită.

Mai jos, regăsești informații utile cu privire la nivelul ridicat, cel normal, dar și cel scăzut de acid uric în organism, la bărbați și femei. De asemenea, vei învăța ce probleme de sănătate sunt asociate cu un nivel crescut, respectiv, unul scăzut, de acid uric în organism.

Cum se poate acumula acidul uric în organism?

Purinele sunt substanțe chimice care se regăsesc în mod natural în corp, dar și în anumite alimente. Atunci când organismul începe să descompună purinele, se creează acidul uric, ca urmare, acesta fiind un produs rezidual. Aici intervin rinichii, al căror rol este de a filtra acidul uric din sânge, pentru ca acesta să fie eliberat din corp prin urină.

Cu toate acestea, acidul uric poate rămâne, în anumite situații în fluxul sanguin, și să se acumuleze. Termenul medical pentru acest fenoment este hiperuricemie. Hiperuricemia poate avea loc atunci când organismul produce prea mult acid uric sau când nu reușește să elimine suficient din el.

În momentul în care acidul uric din sânge se acumulează, acesta se poate coagula sub formă de cristale, care se instalează la nivelul articulațiilor și țesuturilor, ceea ce poate duce la procese inflamatorii și la simptome asociate cu guta, potrivit doc.ro.

CONTINUAREA PE EXQUILS.RO