Ce leacuri folosesc românii pentru a-și trata răceala și gripa

0
72

Un studiu recent referitor la atitudinile, percepțiile și comportamentul față de îngrijirea sănătății în acest sezon rece arată că românii au în continuare încredere în leacurile băbești când vine vorba de tratarea infecțiilor respiratorii.

Datele studiului realizat de Reveal Marketing Research arată că afecțiunile cu care s-au confruntat românii de la începutul acestui sezon rece, cele mai des menționate sunt răceala (62%), viroza (25%) și gripă (23%).

 În general, românii consideră că principala cauză a virozelor din sezonul rece este mai degrabă transmiterea de la o persoană la alta (74%) decât temperatura scăzută (26%).

Aruncând o privire la modalitățile prin care românii obișnuiesc să se trateze când au o gripă sau răceală, aflăm că cei mai mulți dintre ei consumă ceaiuri calde (75%), utililizează medicamente (59%), dorm / se odihnesc (49%) și consumă mai multe fructe (42%) sau sucuri din citrice (28%).

De asemenea, leacurile ”băbești” precum consumul de usturoi/ hrean (28%), frecțiile cu alcool (16%), comprese/ șosete cu oțet (14%) sau țuica fiartă (10%) continuă să fie utilizate ca remedii contra răcelii și gripei.

7 din 10 români preocupați de întărirea sistemul imunitar înaintea sezonului rece

Același studiu mai arată că 67% români au în general un comportament orientat spre prevenție, iar un procent de 69% declară că se focusează pe întărirea sistemului imunitar înainte de începerea sezonului rece. Ambele comportamente înregistrează descreșteri procentuale de 10%, respectiv 5% comparativ cu noiembrie 2021 – perioadă puternic marcată de accesul limitat la sistemul de sănătate și teama de a nu contracta virusul Covid-19.

Continuarea pe clicksanatate.ro