Ce meserie inedita si-a gasit Americanu’ Emil Mitrache dupa ce a fost sofer si agent

0
92

Fostul actor din serialele „La Bloc” si „Nimeni nu-i perfect” se reinventeaza. Emil Mitrache sau Americanu’, asa cum este cunoscut de o tara intreaga, a devenit ghid turistic pentru turistii de peste hotare si strabate tara in lung si in lat pentru a le prezenta acestora frumusetile patriei noastre.

Dupa ce o perioada a incercat taximetria in sistem Uber in paralel cu piesele de teatru, acum actorul Emil Mitrache (53 de ani), cunoscut drept Americanu’ din serialul “La Bloc”, a schimbat macazul si a incercat o noua profesie. Click! a aflat ca acesta a devenit ghid profesionist si acum  strabate tara in lung si in lat alaturi de turisti straini.

„Da, e adevarat, sunt ghid de cateva saptamani. Acum cand vorbesc cu voi sunt plecat din Bucuresti, la Manastirea Polovraci. Imi place ceea ce fac, dar sa stiti ca nu este chiar asa usor. Trebuie sa ai multe calitati, sa fii sociabil, sa stii sa vorbesti atat in romana, cat si in engleza, sa stii istorie si sa fii foarte documentat pentru ca niciodata nu stii ce intrebari primesti din partea turistilor cu care esti. Am fost saptamana trecuta cu un grup de japonezi care nu stiau engleza, dar aveau un lider de grup, tot ghid, care stia limba lor si apoi le traducea din engleza. A fost un pic mai greu, dar m-am descurcat. E o meserie ca oricare alta, am trecut de la sofer Uber la ghid turistic. Nu e nimic spectaculos”, ne-a spus actorul, care mai apare si in diverse alte piese de teatru atunci cand programul ii permite. 

Programul sau este foarte variat, in functie de activitatile pe care le au grupurile pe care le insoteste. „Fac orice tip de tur, poate sa fie unul de o zi pe Valea Prahovei sau poate fi o calatorie si de 12 zile. Avem o tara frumoasa si este pacat sa nu o vada si altii. Ma recunosc de multe ori turistii si isi doresc sa faca cate o poza cu mine si facem. Apoi pleaca mai departe. Mie mi-a placut sa comunic cu oamenii si imi place ca sunt mereu altii si sunt foarte curiosi”, ne-a mai spus Emil Mitrache. Actorul a mai precizat ca sunt si parti nu foarte placute ale meseriei lui. „Vine vara si o sa fie din ce in ce mai multa lume. Iar turistii de afara nu inteleg de ce este asa aglomerat si de ce nu se ajunge la timp. Mai vin si caldurile, insa mie imi place ce fac deocamdata”, ne-a mai povestit in incheiere Emil Mitrache. 

Dupa ce a fimat pentru „La Bloc” de la Pro TV, „Gasca” de la Kanal D si „Nimeni nu-i perfect” de la Prima TV”, Emil Mitrache a deschis o pizzerie. Din pacate, afacerea nu a avut succes, asa ca Americanu’ a pus lacatul pe local. Actorul este casatorit si are doi baieti, de 9 si 7 ani, Teodor si Edi, de care o perioada destul de lunga a avut grija.

El este primul artist care a solicitat concediu de paternitate, fiind surprins adesea de fotoreporterii Click! cu baietii lui, la locul de joaca din parc. O vreme a incercat taximetria Uber, dar a renuntat si la aceasta, iar acum face pe ghidul turistic si joaca in piese de teatru. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.