Ce miere cumparam din comert si ce impact are asupra organismului?

0
78

Află care sunt cele mai bune tipuri de miere și cum le alegem atunci când le cumpărăm din comerț.

Ela Crăciun a dezbătut unul din subiectele cele mai căutate pe internet în această perioadă. Vedeta a vorbit despre beneficiile și contraindicațiile consumului de miere, dar și de apifitoterapie, cu doi specialiști foarte apreciați, Dr. Țuțu Codruț, specialist în acupunctură, apifitoterapie, oncologie și psihologie medicală și cu Răzvan Coman, reprezentant Complex Apicol Asoc. Crescătorilor de Albine din România.

Ce impact pozitiv au diverse soiuri de miere asupra organismului?

Mierea de rapiță ajută tubul digestiv și rinichii.

Cea de brad este pentru afecțiuni pulmonare.

Mierea de floarea soarelui – pe toate, chiar afecțiuni cancerigene.

Cea de tei este bună pentru psihic și digestie

Cea polifloră, pentru rinichi.

Mierea de salcâm liniștește sistemul endocrin feminin.

Alte beneficii: pentru paraziții, circulație, elasticitatea vaselor când trecem de la frig la cald.

Polenul e pentru anemii, inflamații, ajută sistemul nervos, organele, sângele.

Copiilor fără poftă de mâncare le dam miere cu propolis ca să le crească apetitul. Insă e bine să verificăm medical și de ce nu mănâncă.

Există contraindicatii?

Rar. Diabeticilor nu le este indicată și celor care au alergii la veninul de albine, în caz că mierea nu este bine curățată.

Cum folosim mierea ca să fim în siguranță?

Propolisul este sub forma de tinctură. O picatură pe kilogram al consumatorului. Putem da miere copiilor mici, la o lună după ce au început să consume mâncare normală. O linguriță pe zi. În ceai sau ca atare. La indicația medicului. Adulții pot consuma o lingură pe zi. Nu mai mult de 3 linguri pentru că, în exces, poate afecta stomacul și ficatul.

Mierea este indicată si pentru insomnie?

Da, liniștește, îi dă creierului tot ce îi trebuie. Noi, ca oameni, avem două întrerupătoare: somn și veghe. Cei cu insomnii le au blocate. Mierea ajută creierul să intre în ritmul lui.

Când consumăm lăptișorul de matcă?

Trebuie cu mare grijă, în cantități foarte mici, aproape homeopatice, și după 18 ani. După ce avem sistemul endocrin functionând normal. E bun în imunitate, dereglări hormonale, deficiențe cerebrale, circulație. Trebuie să știi, însă, cum să îl folosești.

Sursa: csid.ro