Ce pasta de dinti sa folosesti pentru sensibilitate dentara

0
41

În mod normal, sensibilitatea dintilor se prezinta sub forma unei dureri aparute dupa ce ati mancat ceva cald sau rece, dupa ce ati respirat o gura proaspata de aer rece sau în timpul periajului dintilor. Daca durerea este persistenta si foarte intensa, ar fi cazul sa consultati un medic, deoarece acesta este semnul unui nerv afectat. De obicei, sensibilitatea dintilor apare ca urmare a retragerii gingiilor. Gingiile acopera radacina dintelui. Pe masura ce gingia se retrage, radacina devine din ce în ce mai expusa.

Retragerea gingiilor are urmatoarele cauze: – perierea puternica a dintilor. De-a lungul timpului, prin periajul prea puternic, se îndeparteaza o parte din gingie, lasand dintele expus; – o igiena orala defectuoasa poate duce la depunerea pe dinti si la nvelul gingiilor a unei placi microbiene. În timp, aceasta placa se transforma în tartru. Bacteriile din acest tartru sunt responsabile de gingivita si de afectiunile periodontale care duc la retragerea gingiei.

Alte cauze: – sarirea smaltului în urma contactului dintelui cu agentii chimici; – cariile dentare; – o muscatura (ocluzie) anormala duce la presiuni exagerate asupra unor zone ale dintelui si poate aparea o liza (o topire) a smaltului care se subtiaza si apoi apare sensibilitatea. Prevenirea gingivitei, a afectiunilor periodontale, a cariilor si implicit a aparitiei sensibilitatii dintilor, este posibila cu o igiena orala buna. De asemenea, orice extractie trebuie rezolvata prin punte sau implant pentru ca altfel apare o migrare a dintilor si, implicit, o serie de presiuni anormale. Majoritatea oamenilor îsi curata dintii în mai putin de un minut, lasand locuri neatinse, unde se poate dezvolta placa microbiana. Folosirea atei dentare este cruciala, daca vreti sa curatati spatiile dintre dinti, unde, în mod normal, periuta nu ajunge. În al doilea rand, prevenirea sensibilitatii dintilor este posibila daca preveniti retragerea gingiei. Este de ajutor daca reduceti din forta cu care obisnuiti sa va curatati dintii.

Ce putem face daca avem dinti sensibili? Pastele pentru dinti sensibili cu nitrat de potasiu pot sa fie de mare ajutor. Astfel de paste desensibilizeaza nervul dintelui. De asemenea, o solutie ar fi clatirea cu apa de gura pe baza de fluor. Dupa cateva saptamani de folosire a pastei de dinti si a apei de gura, sensibilitatea dintilor ar trebui sa dispara.
Din nefericire, acelasi obicei de a va spala pe dinti cu putere poate sa îndeparteze stratul de protectie de pe suprafata dintilor creat de pasta de dinti. În plus, alimentele cu aciditate mare (citricele, bauturile racoritoare carbogazoase, ceaiul) duc la cresterea sensibilitatii dintilor si diminueaza efectul pastei de dinti.
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.