Dimineata este cea mai buna perioada pentru a bea cafeaua. Intervalul orar ideal ca efectul cafeinei sa fie maxim este 9.30-11.30.
Un alt factor important este sa o bei la cateva ore de la trezire. Imediat dupa ce te ridici din pat, nivelul de cortizol din corp este ridicat, iar cafeaua nu-și va face efectul. Din pacate extrem de multi oameni prefera sa sara peste micul dejun și savureaza cafeaua pe stomacul gol. Lucru deloc indicat de medici.
Cei mai multi sustin ca lipsa timpului este principalul motiv pentru care sar peste cea mai importanta masa a zilei. in schimb, isi fac timp pentru portia zilnica de cafea.
”Cand bem cafea pe stomacul gol poate aparea senzatia de durere, arsura in capul pieptului, senzatia de voma, greata. In timp crește riscul aparitiei gastritei, ulcerului, crește riscul colicilor, a sindromului colonului iritabil. Bautul cafelei pe stomacul gol poate influenta negativ și aparatul cardio vascular. Apar mai des palpitatiile, variatiile de tensiune, senzatia de sufocare” a exlicat Ruxandra Constantina, medic apifitoterapeut.