Sinuzita este o inflamație a țesutului care căptușește sinusurile. Sinusurile sănătoase sunt umplute cu aer, însă când apare o alergie, o infecție bacteriană sau după o infecție virală (răceală, gripă) acestea se pot bloca. Știai, însă, că alimentele antiinflamatoare îți sunt de folos în caz de sinuzită?
Sinuzita este, practic, umflarea sinusurilor, care apare după o infecție virală sau cauzată de o infecție bacteriană. În unele cazuri, sinuzita dispare de la sine în două până la trei săptămâni, în altele, e nevoie de medicamente care să o combată. Această afecțiune apare în general după o răceală sau o gripă, simptomele incluzând durere, umflare și sensibilitate în jurul obrajilor, ochilor sau frunții, nas înfundat, un simț al mirosului redus, mucus nazal de culoare verde sau galben, o durere de cap sinusală și respirație urât mirositoare.
Cum tratezi sinuzita cu remedii la domiciliu?
Odihnește-te bine.
Bea multe lichide (apă simplă sau cu lămâie, ceai de plante cald, supe calde de legume).
Ia un paracetamol sau un ibuprofen.
Curăță-ți nasul cu o soluție de apă sărată pentru a ușura congestia.
Nu fuma.
Evită lactatele și produsele cu zahăr.
Alimente antiinflamatoare care te ajută să reduci simptomele sinuzitei
Există un anumit tip de alimentație care te poate ajuta să reduci simptomele sinuzitei, dar în același timp te face să te simți mai plin de energie și îți stimulează sistemul imunitar. O dietă bogată în nutrienți nu doar că poate să reducă inflamația din corp, ci poate să stimuleze și imunitatea pentru ca organismul să poată lupta contra bacteriilor care duc la infecții ale sinusurilor, potrivit doc.ro.