Ce să NU faci când aplici crema de protecție solară: Greșelile care te expun pericolului

0
93

Când este utilizată corect, poate proteja pielea de razele UV dăunătoare ale soarelui, reducând riscul de arsuri solare, cancer de piele 1 și semne premature de îmbătrânire. Nu e de mirare că specialiștii sunt de părere că folosirea cremei de protecție solară este cel mai important pas al rutinei de îngrijire a pielii.

Din păcate, detaliile precum ce cremă să alegeți, cât de mult să aplicați și când trebuie reaplicată, pot fi confuze. De aceea, am pregătit acest articol.

Pe principiul „a preveni este mai bine decât a trata”, acționați inteligent și folosiți cremele de protecție solară. Și pentru că sunt atâtea tipuri existente pe piață, întrebările sunt: „Ce și cum le alegem?”. Pigmentul tenului sau vârsta sunt doar câteva indicii ce te pot ghida către formula potrivită, cu indicele potrivit de SPF.

Textura cremei cu SPF

Avantajul este că, găsindu-le în texturi diferite, pot fi aplicate foarte eficient pe corp, dar și pe față. Respectiv pe corp pot fi aplicate sub formă de cremă, spray sau ulei, pe față sub formă de cremă și spray, pe scalp sub formă de gel sau spray, iar în jurul ochilor și pe buze (deseori se neglijează aceste zone) cu textură sub formă de stick pentru că nu migrează.

Crema de protecție solară ar trebui să fie ultimul pas în rutina ta de îngrijire a pielii de dimineață înainte de a te machia, recomandă doc.ro. Asta înseamnă că trebuie să o aplici după ce ai aplicat serul și crema hidratantă.
Poți opta pentru o cremă hidratantă cu SPF pentru fața ta — totul ține de preferințele personale — dar tot ai nevoie de acest strat de bază de protecție solară chiar dacă machiajul tău are SPF. Majoritatea fondurilor de ten conțin doar SPF 15 sau mai puțin și adesea nu aplicăm suficient pentru o protecție completă.

De reținut este că, de cele mai multe ori, la buza inferioară, apare cancerul de piele, dacă nu este protejată corespunzător. Ingredientele chimice ale acestor creme au rolul de a absorbi lumina ultravioletă (UV).

În schimb, cele pe baza ingredientelor naturale au rolul de a forma un strat protector ce reflectă lumina UV. Cel mai simplu de identificat în ce categorie se situează crema pe care urmează să o alegi este conținutul de oxid de zinc și dioxid de titanium care este specific pentru cele naturale.

Cele chimice conțin câteodată și ingrediente naturale, însă trebuie să vă orientați după lista totală de ingrediente, pentru că, dacă aceasta este formată din ingrediente cu terminații gen „oxi”, „avo”, “etal”, clar este o formulă chimică. Nu uitați de parabeni și alcool în cazul unui ten sensibil.

Continuarea pe exquils.ro