Ce să NU mănânci dacă suferi de colon iritabil: Alimentele care te balonează, dau crampe și provoacă dureri

0
66

O dietă sănătoasă înseamnă consumul unei varietăți largi de alimente nutritive. Cu toate acestea, persoanele cu sindromul colonului iritabil pot observa că anumite alimente declanșează simptome digestive inconfortabile.

Alimentele specifice care declanșează sindromul colonului iritabil sunt diferite pentru fiecare persoană în parte, așa că nu este posibil să se întocmească o listă unică de alimente care trebuie evitate.

1. Fibre insolubile

Fibrele alimentare adaugă volum în dietă și, în general, ajută la menținerea sănătății intestinului. Alimentele care sunt bogate în fibre includ:

cereale integrale

legume

fructe

Există două tipuri de fibre care se găsesc în alimente:

insolubile

solubile

Majoritatea alimentelor vegetale conțin atât fibre insolubile, cât și solubile, dar unele alimente sunt bogate într-un singur tip.

Fibrele solubile sunt concentrate în fasole, fructe și produse din ovăz.

Fibrele insolubile sunt concentrate în produsele din cereale integrale și în legume.

Fibrele solubile sunt o alegere excelentă pentru majoritatea persoanelor cu sindromul colonului iritabil. Colegiul American de Gastroenterologie (ACG) recomandă administrarea de suplimente de fibre solubile, cum ar fi psyllium, ca un tratament ieftin și eficient pentru sindromul colonului iritabil, potrivit healthline.com.

Continuarea pe exquils.ro