Ce să NU mănânci dacă te dor articulațiile: Alimentele care cresc riscul de a face artrită

0
88

Artrita este o afecțiune care implică inflamația cronică a articulațiilor. Provoacă durere și leziuni articulațiilor, oaselor și altor părți ale corpului.

Osteoartrita, care este neinflamatoare, este cea mai frecventă – deși există peste 100 de tipuri. De fapt, până la 40% dintre bărbați și 47% dintre femei pot fi diagnosticați cu osteoartrită în timpul vieții.

Cercetările arată că intervențiile dietetice, cum ar fi eliminarea anumitor alimente și băuturi, pot reduce severitatea simptomelor la persoanele cu artrită inflamatorie și osteoartrită, precum și le pot îmbunătăți calitatea generală a vieții.

1. Zaharuri adăugate

Ar trebui să vă limitați aportul de zahăr indiferent de ce, dar mai ales dacă aveți artrită. Zaharurile adăugate se găsesc în bomboane, sifon, înghețată și numeroase alte alimente, inclusiv articole mai puțin evidente, cum ar fi sosul de grătar, potrivit healthline.com.

Un studiu efectuat pe 217 persoane cu poliartrită reumatoidă a remarcat că dintre 20 de alimente, sucurile carbogazoase și deserturile au fost cel mai frecvent raportate că agravează simptomele artritei.

De exemplu, într-un studiu efectuat pe 1.209 adulți cu vârsta cuprinsă între 20 și 30 de ani, cei care au consumat băuturi îndulcite cu fructoză de 5 ori pe săptămână sau mai mult au fost de 3 ori mai predispuși la artrită decât cei care au consumat mai puține sau chiar deloc.

COntinuarea pe exquils.ro